Noul Rege al Angliei, un apropiat al României. Ce proprietăţi deţine Charles al III-lea în ţara noastră

Noul Rege al Angliei, un apropiat al României. Ce proprietăţi deţine Charles al III-lea în ţara noastră
Ce proprietăţi deţine Charles al III-lea în România. Ce relație are viitorul rege al Marii Britanii cu țara noastră.

Prințul Charles al III-lea  (73 de ani) urmează să fie proclamat în mod oficial rege, sâmbătă, 10 septembrie, în cadrul unei reuniuni de la Londra. Noul conducător al Casei Regale britanice este un apropiat al țării noastre. Suveranul iubește în mod special Transilvania, datorită frumuseții naturale și a misterului său. Află în rândurile de mai jos ce proprietăţi deţine Charles al III-lea în România. Ce relația are noul rege, de fapt, cu țara noastră.

Ce proprietăţi deţine Charles al III-lea în România

Când a venit prima dată în România, Regele Charles nu a găsit niciun loc de cazare. Obișnuia să doarmă noaptea pe la mănăstiri, pe podele. Cutreierând meleagurile românești, suveranul a fost fermecat în mod special de Transilvania, deși s-a declarat impresionat și de Maramureș și Bucovina.

„Pășunile de aici sunt de-a dreptul unice la nivel european și mondial. N-am mai văzut ceva asemănător, n-a mai rămas așa ceva nicăieri. Sunt o bijuterie din coroana României. Poate oamenii nu văd asta, dar România este o țară minunată”, a declarat Regele Charles, în documentarul Wild Carpathia.

Prima dată când a vizitat Transilvania, era în anul 1998. Situată în centrul României, învăluită în mituri și legende, cu sate cu o arhitectură deosebită, Transilvania l-a cucerit iremediabil pe Regele Charles.

Ce proprietăţi deţine Charles al III-lea în România. În Transilvania și-a cumpărat și una dintre proprietățile pe care le deține. Este vorba despre o casă de oaspeți din secolul al XVIII-lea dintr-unul dintre cele mai frumoase sate săsești, Viscri.

Regele Charles, cucerit iremediabil de România

Încă de la primele vizite pe care le-a făcut în țara noastră, Regele Charles a investit mult timp și efort pentru a promova zona transilvăneană și nu numai. Dragostea sa pentru proprietățile istorice și casele țărănești din țara noastră nu s-a oprit aici. Pe lângă proprietatea din Viscri, se mai știe că monarhul deține alte trei locuințe.

Una dintre proprietățile Regelui Charles se află în satul Breb din Maramureș. A fost cumpărată în anul 2003. A doua se află în  satul Valea Zălanului din Covasna. Suveranul mai deține și Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu.

Nu a vorbit niciodată public pentru presa românească despre locuințele și investițiile pe care le-a făcut în țara noastră. Cert este, însă, că prințul a încercat să conserve autenticitatea locuințelor tradiționale. Desigur, le-a renovat și reparat, însă păstrând tematica originală. Inclusiv materialele pe care le-a folosit pentru reabilitarea proprietăților sale sunt tradiționale.

În anul 2015, Regele Charles a lansat în mod oficial în țara noastră Fundația Prințul de Wales România. Aceasta are ca scop conservarea structurilor contruite în jurul locuințelor propriu-zise, în așa fel încât tradiția să poată fi perpetuată în continuare. Suveranul este și președintele Fundației Mihai Eminescu Trust, o organizație care se ocupă cu plantarea de puieți de copaci în multe sate medievale din Transilvania.