Ce s-a întâmplat cu plămânii lui Petrică Mîțu Stoian. Detalii noi și șocante de la necropsia artistului

Ce s-a întâmplat cu plămânii lui Petrică Mîțu Stoian. Detalii noi și șocante de la necropsia artistului
S-a aflat cauza reală a decesului solistului Petrică Mîțu Stoian

Decesul solistului Petrică Mîțu Stoian a venit ca un șoc pentru toți cei care l-au cunoscut. Șocul este cu atât mai mare, cu cât înainte de producerea dramei acesta se simțea relativ bine. Drama a survenit după ce Mîțu Stoian lua decizia de a merge la Clinica Nesta din Caraș-Severin pentru a urma un tratament cu camera hiperbarică. Datele aflate după necropsie spun că tratamentul i-ar fi fost fatal, fiind cauza reală a decesului.

S-a aflat cauza reală a decesului solistului Petrică Mîțu Stoian

În seara de vineri Petrică Mîțu Stoian avea să piardă lupta pe un pat de spital în reșița, la secția ATI. Deși s-a speculat, încă de la început, că decesul ar fi survenit ca urmare a tratamentului cu camera hiperbarică, s-au așteptat rezultatele necropsiei, cerută de familia regretaului Petrică Mîțu Stoian.

Decesul a survenit la câteva ore după ce Mîțu Stoian fusese internat de urgență la Spitalul Județean de Urgență Reșița, cu tuse cu sânge și convulsii. Medicii de aici declarau că decesul ar fi venit ca urmare a uui șoc septic sever și o bronho-pneumonie. Imediat după pronunțarea decesului, sora solistului a cerut autopsierea acestuia, aceasta fiind cerută și de procurorii care au preluat cazul.

În aceeași cauză Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în ideea de a afla care au fost cauzele reale producerii deesului regretatului solist Petrică Mîțu Stoian.

Conform România TV, au fost trase și concluziile în urma necropsiei, iar acestea spun că Mîțu Stoian ar fi decedat în urma unei barotraume. Conform explicațiilor medicilor, barotrauma apare atunci când la nivelul plămânului, datorită presiunii oxigenului, apar sângerări.

„Ce înseamnă contuzie pulmonară? Între alveola, cea mai mică unitate a plămânului, şi vasul de sânge se produce o ruptură. Lângă, apare un lichid. Dacă are 70%afectare pe contuzie, din păcate, este un caz pierdut.

Plămânul este aşa: primeşte aer, primeşte sânge şi face schimb. Dacă una din astea trei este afectată, deja s-a dat totul peste cap. În barotraumă, avem tulburare pe vasul de sânge, avem tulburare pe alveolă.”, a explicat Cosmin Librimir, director medical SJU Reşiţa, conform România TV.

Medicii de la Clinica Nera neagă acuzațiile

După aflarea acestor concluzii se pune problema dacă nu cumva a existat un mal-praxis, dar asta rămâne de dovedit de procurorii reșițeni, dar medicii de la Clinica Nera se disculpă, spunând că la momentul inernării lui Petrică Mîțu Stoian i s-ar fi făcut analizele premergătoare și post-tratament, conform aceluiași post tv.

„Artistul a fost consultat înainte şi s-a simţit bine după tratament. S-au verificat documentele medicale ale pacientului, în prezenţa unui nepot.

În plus, în cazul unei barotraume, pacientul ar fi trebuit să se simtă rău imediat, nu după nouă ore.”, spun medicii de la Clinica Nera.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI