Ce s-a întâmplat cu Klaus Iohannis în Republica Moldova. Momentul a rămas în istorie deja

Ce s-a întâmplat cu Klaus Iohannis în Republica Moldova. Momentul a rămas în istorie deja
Klaus Iohannis se află în vizita in Republica Moldova

S-a aflat ce s-a întâmplat cu Klaus Iohannis în Republica Moldova. Potrivit multora, momentul a rămas în istorie deja. Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit marţi, la Chişinău, cu onoruri militare, de către Maia Sandu, omologul său moldovean.

Vizita lui Klaus Iohannis, una istorică în Republica Moldova. Cum l-a primit Maia Sandu pe președintele României

Ce s-a întâmplat cu Klaus Iohannis în Republica Moldova și de ce momentul a rămas în istorie deja, citiți în rândurile ce urmează. Președintele României, Klaus Iohannis, este primul lider de stat primit de noul președintele al Republicii Moldova, Maia Sandu. Astfel, Klaus Iohannis a fost întâmpinat cu pâine şi sare.

De asemenea, ceremonia de primire a cuprins intonarea imnurilor naţionale ale României şi Republicii Moldova, precum şi trecerea în revistă a gărzii de onoare.

Ce au scandat susținătorii celor doi președinți

În plus, mai mulți susținători au venit în fața Președinției cu steaguri scandând „Trăiască, trăiască, țara românească„, „România nu are graniță la Prut” sau „Trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească„, au strigat oamenii.

Președintele Iohannis le-a făcut acestora cu mâna, după care cei doi șefi de stat au la ora transmiterii acestei știri discuții față în față. De asemenea, în jurul orei 13.00, în funcție de cum vor termina discuțiile, ei vor face declarații comune.

Ce subiecte vor aborda cei doi președinți în cadrul discuțiilor

De asemenea, în cadrul vizitei oficiale, în timpul discuțiilor, cei doi șefi de stat vor aborda aspecte referitoare la sprijinul României pentru cetățenii Republicii Moldova, inclusiv în contextul pandemiei de coronavirus, și respectiv pentru susținerea dezvoltării economice și sociale a Republicii Moldova.

În plus, cei doi președinți, Klaus Iohannis și Maia Sandu, urmează să adopte o Declarație comună prin care se urmărește consolidarea parteneriatului strategic bilateral, reafirmând astfel relația specială dintre București și Chișinău, capitala Republicii Moldova, la aniversarea, în 2020, a zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, precum și angajamentul Republicii Moldova de a urma parcursul european și de a implementa reformele democratice necesare prevăzute în Parteneriat.

Anunțul președinției României referitor la vizita lui Klaus Iohannis în Moldova

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua, marți, 29 decembrie a.c., o vizită oficială la Chișinău, la invitația Președintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu.

Aceasta va fi prima vizită la nivel înalt primită, la Chișinău, de doamna Maia Sandu, după preluarea mandatului de Președinte, în urma votului covârșitor exprimat de către cetățenii Republicii Moldova în favoarea sa la alegerile prezidențiale din data de 15 noiembrie a.c”, anunța luni președinția României.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI