Ce s-a întâmplat cu doi bărbați din Iași după ce au furat o tonă de bere cu ajutorul unui tomberon

Ce s-a întâmplat cu doi bărbați din Iași după ce au furat o tonă de bere cu ajutorul unui tomberon
Ce s-a întâmplat cu doi bărbați din Iași după ce au furat o tonă de bere cu ajutorul unui tomberon

Doi ieșeni au fost prinși după ce au furat o tonă de bere cu ajutorul unui tomberon. Cei doi au pătruns într-un depozit din Iași, de unde au reușit să sustragă mai multe baxuri de bere. Aceștia au cauzat un prejudiciu de circa 6.000 de lei.

Doi ieșeni au furat o tonă de bere

Cei doi locuiesc lângă depozitul de bere și ar fi obișnuit să sustragă alcoolul cu ajutorul unui tomberon. În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Secției nr. 4 de Poliției Iași, au efectuat, cu ajutorul Serviciului de Acțiuni Speciale Iași, o percheziție domiciliară, în cadrul unui dosar de furt calificat.

Din investigațiile efectuate până acum, s-a constatat că, în perioada 31 iulie – 2 august, cei doi bărbați au pătruns în depozitul din municipiul Iași și au reușit să sustragă mai multe baxuri de bere. Potrivit autorităților, au cauzat un prejudiciu de aproximativ 6.000 de lei.

În urma percheziției, au fost ridicate mai multe bunuri din locuință. Cei doi ieșeni bănuiți de comiterea furtului au fost conduși la audieri. De asemenea, în baza probatoriului administrat în cauză, ambii bărbați au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ori. Aceștia au fost introduși în Arestul IPJ Iași.

Un bărbat din Iași s-a îmbătat, apoi a furat un Touareg

Un bărbat s-a îmbătat, apoi a furat un VW Touareg, gonind cu Poliția pe urmele sale. În momentul în care polițiștii au fost aproape să îl prindă, bărbatul a fugit și s-a ascuns într-un gard viu, sperând că agenții nu-l vor vedea.

„În dimineața zilei de 1 august 2021, agenții din cadrul Secției V de Poliție au efectuat un semnal regulamentar de oprire a unui autoturism. Conducătorul auto nu a oprit la semnalele polițiștilor, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia. După o scurtă urmărire, șoferul a oprit și a coborât din vehicul, încercând să se ascundă de polițiști în gardul viu din fața unui bloc. Acesta a fost prins și identificat în persoana unui bărbat de 35 de ani. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere anulat”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Bărbatul pe nume Ionuț V. mirosea puternic a alcool. Oamenii legii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând 1,09 mg/l alcool în aerul expirat. A fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge.

De asemenea, bărbatul a fost arestat pentru 24 de ore, fiind acuzat de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, și fără permis.