Ce s-a întâmplat cu Beatrice Rancea chiar azi, după ce a fost acuzată că a furat

Ce s-a întâmplat cu Beatrice Rancea chiar azi, după ce a fost acuzată că a furat
Ce se întâmplă acum cu Beatrice Rancea, după ce s-a dezvăluit că a furat?

Fanii celebrului fost jurat de la „Dansez pentru tine” sunt surprinși de cele aflate recent. Ce s-a întâmplat cu Beatrice Rancea azi, după ce a fost prinsă că a furat?

Ce se întâmplă cu Beatrice Rancea?

Cunoscuta Beatrice Rancea a fost pusă sub control judiciar, conform reprezentanților DIICOT. Prejudiciul pe care l-a adus managerul Operei Naționale Române din Iași este de 5 milioane de lei. Procurorii au luat măsuri și față de alte 10 persoane care au numele în același dosar.

Mai exact, oamenii legii din cadrul Serviciului Teritorial Iași și ofițerii de poliție judiciar au efectuat 26 de percheziții domiciliare în Iași și București într-un dosar în care se cercetează săvârșirea infracțiunilor de fals și constituire de grup infracțional organizat în legătură cu o serie de nereguli care vizează Opera Națională Română din Iași.

În urma verificărilor, Beatrice Rancea a fost dusă de către polițiști la sediul DIICOT din județ pentru audieri. În cauză s-au efectuat mai multe plângeri penale de partea artistei, dar și a angajaților, în urma cărora au fost deschide ma multe acțiuni în judecată. Acuzațiile provin din 2014, când un grup condus de către o persoană au obținut sume de ani ce proveneau alocări de la bugetul de stat și subvenții.

  • Detalii Poliția Română

„Astfel, ar fi fost conceput un sistem menit să crească nivelul de trai al membrilor grupului, într-un mod discreţionar în realizarea actului managerial, dar şi prin scurgerile ilegale de bani, fără consultarea departamentelor specializate, de achiziţie publică sau de contabilitate, prin încheierea de contracte comerciale, civile şi de cesiune de drepturi de autor, fără respectarea prevederilor legale, în beneficiul membrilor grupului şi al partenerilor acestora, delapidând în acest mod patrimoniul unităţii administrate”

Veste proastă pentru fostul jurat al emisiunii „Dansez pentru tine”

Artista a fost suspendată din funcția pe care a deținut-o până când s-au descoperit de problemele cu legea în cursul zilei de miercuri, 3 martie, după acuzațiile publice.

„Având în vedere răspunsul DIICOT primit astăzi, 03.03.2021, conform căruia au fost luate măsuri de control judiciar, inclusiv pentru doamna Beatrice Rancea, aceasta având și obligația de a nu exercita profesia, obligație prevăzută de dispozițiile art. 215 alin 2 lit. e din Codul de Procedură Penală, Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a dispus suspendarea contractului de management încheiat cu doamna Beatrice Rancea pentru Opera Națională Română din Iași. În conformitate cu art. 32, alin 4, OUG 189/2008, privind managementul instituțiilor publice de cultură, cu modificările și completările ulterioare, legea specială în materie, coroborate cu cele ale contractului de management încheiat cu doamna Beatrice Rancea, contractul se suspendă de drept în cazurile prevăzute de lege sau cu acordul părților, la cererea motivată a părților. Astfel, contractul de management se suspendă la iniţiativa autorităţii ca urmare a faptului că faţă de manager s-a dispus măsura controlului judiciar ca urmare a faptelor penale anchetate, incompatibile cu exercitarea prezentului contract”
Ministerul Culturii

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI