Ce s-a întâmplat cu acțiunile Heineken după gestul lui Paul Pogba

Ce s-a întâmplat cu acțiunile Heineken după gestul lui Paul Pogba
Ce s-a intamplat cu actiunile Heineken dupa gestul lui Paul Pogba

Gestul prin care Cristiano Ronaldo a făcut o ”gaură” în bugetul Coca-Cola de miliarde de dolari, la conferința de presă dinainte partidei cu Ungaria, are toate șansele să devină un nou trend. Paul Pogba l-a imitat și el pe căpitanul Portugaliei, câteva ore mai trârziu, după ce Frnața a câștigat derby-ul Grupei F împotriva Germaniei . La conferința de după meci, francezul nu s-a atins de băutura răcoritoare aflată de pe masă, în schimb a îndepărata sticla de Heineken, cu toate că era fără alcool.

Ce s-a întâmplat cu acțiunile Heineken după gestul lui Paul Pogba

Prin gestul său, Cristiano Ronaldo a provocat o scădere a acțiunilor companiei Coca Cola pe bursă de 1,6% și implicit o pierdere de patru miliarde de dolari. Ca un adevărat trendsetter, Ronaldo a fost urmat și de alți fotbaliști de la Euro 2020. Unul dintre ei este Paul Pogba, care la conferința de presă de după meciul dintre Franța și Germania a folosit aceeași ”tactică” de a atrage atenția asupra importanței renunțării la anumite băuturi.

Dacă Ronaldo a sugerat prin gestul său că celebra băutură carbogazoasă nu ar fi sănătoasă pentru organism îndemnându-i pe toți cu voce tare să ”bea apă”, Pogba în schimb nu a fost de acord cu prezența sticlei de bere Heineken pe masă. Starul Franței este musulman și nu este de acord cu consumul de băuturi alcoolice. Totuși, berea pe care el a îndepărtat-o era fără alcool, astfel că gestul său a interpretat drept frondă.

Magnitudinea gestului mijlocașului francez nu a fost atât de mare ca în cazul portughezului. Imediat după, acțiunile Heineken au început să scadă foarte puțin, la 98,02 euro/unitate. A doua zi, însă, au crescut la loc, iar astăzi o acțiune este cotată la 99,54 de euro.

Pogba: ”Islamul, o religie care mi-a deschis ochii”

Reprezentanții companiei producătoare de bere nu au oferit un punct de vedere cu privire la acest subiect, probabil tocmai pentru că incidentul nu s-a dovedit atât de relevant precum în cazul lui Ronaldo.

Mijlocașul lui Manchester United nu s-a născut musulman, dar s-a convertit la islamism în 2019, potrivit protv.ro. El a mărturisit că a luat cea mai bună decizie din viața lui.

Islamismul nu e imaginea pe care toată lumea o vede – terorism. Ceea ce auzim în media este diferit. De fapt, este ceva frumos. Este o religie care mi-a deschis ochii și care mă face, poate, un om mai bun”, a explicat Paul Pogba într-un podcast al The London Times.

La meciul cu Germania, mijlocașul francez a fost desemnat cel mai bun jucător de pe teren. El a contribuit atât la golul marcat de Hummels în proprie poartă, cu care Franța a câștigat partida, cât și pe parcursul întregului meci prin pase precise și un joc defensiv foarte bun.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI