Raed Arafat, anunț trist cu privire la efectele tulpinii Delta în rândul copiilor și tinerilor. Ce se întâmplă cu o tânără de 25 de ani, fără cormobidități

Raed Arafat, anunț trist cu privire la efectele tulpinii Delta în rândul copiilor și tinerilor. Ce se întâmplă cu o tânără de 25 de ani, fără cormobidități
Raed Arafat, avertisment pentru tineri

Șeful DSU atrage atenția asupra pericolelor reprezentate de noua tulpină Covid-19, mult mai contagioasă și mai agresivă față de cele anterioare. Din păcate, o mare parte dintre cei afectați de acest nou val sunt tinerii, care încep să umple paturile spitalelor din străinătate, dar și din România. Raed Arafat a făcut public cazul unei tinere de 25 de ani, aflată la Terapie Intensivă, în stare gravă.

„Tot mai mulți copii au nevoie de oxigen în spital”

Raed Arafat trage un semnal de alarmă privind creșterea numărului de victime ale tulpinii Delta în rândul copiilor. Spre deosebire de valurile anterioare, de această dată, numărul copiilor internați în spitale, chiar în Terapii Intensive, îngrijorează lumea medicală.

“Se văd mai mulți copii și tineri, cel puțin în Statele Unite, în terapie intensivă și cu nevoie de oxigen la spital. Înainte, copiii făceau forme ușoare, fără niciun fel de problemă. Era extrem de rar să găsești un copil într-un spital. În SUA, în urmă cu o săptămână, aveau 1.900 de copii în spitale și 500 în terapie intensivă.

Poate nu e o cifră așa de mare pentru Statele Unite, dar înainte nu aveau așa ceva. Asta înseamnă că trebuie să fim foarte atenți, pentru că varianta Delta are un impact pe vârsta tânără, pe copii, mai mare decât variantele trecute”, a transmis Raed Arafat, potrivit Digi24.

După decesul unui tânăr român, în vârstă de 30 de ani, infectat cu tulpina Delta, o altă tânără de 25 de ani, fără cormobidități, se luptă pentru viață după ce a contactat virusul nemilos.

„Este clar că varianta Delta are un impact mai mare pe tineri și pe copii. Noi am avut, din păcate, două decese la 30 de ani, fără comorbidități, iar astăzi, vorbeam cu cineva de o fată de 25 de ani, fără comorbidități, care se află în terapie intensivă într-un județ aproape de București. Sunt tineri care ajung în terapie intensivă. Unii dintre ei ajung într-o formă foarte gravă”, a adăugat șeful DSU.

Raed Arafat, despre vaccinul care îți oferă imunitate după câteva zile

Șeful DSU a transmis, de asemenea, că situația îmbolnăvirilor la copiii din România nu este îngrijorătoare pentru moment, însă trebuie avut în calcul exemplele altor țări în care copii de 5,6,7 ani au ajuns la spital cu forme grave.

Raed Arafat a subliniat că evoluția valului patru al pandemiei depinde în mare parte de modul în care noi gestionăm lucrurile, de modul în care ne protejăm pe noi, dar și pe apropiați.

Pentru a căpăta o imunitate rapidă, medicul a amintit de opțiunea vaccinării cu serul de la Johnson&Johnson.

„Cum va evolua valul 4 al pandemiei depinde inclusiv de comportamentul nostru și de respectarea regulilor de bază – mască, distanțare -, iar în plus, cine se vaccinează își face un bine, chiar dacă o face abia acum. Dacă faci Johnson&Johnson, în câteva zile ai imunitate”, a concluzionat secretarul de stat în MAI, potrivit sursei citate.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI