Ce s-a descoperit la controalele făcute în școli, cu doar 4 zile înainte să înceapă anul. Prefectul Capitalei, dezamăgit

Ce s-a descoperit la controalele făcute în școli, cu doar 4 zile înainte să înceapă anul. Prefectul Capitalei, dezamăgit
Prefectul Capitalei a vorbit despre rezultatele controalelor

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, s-a arătat dezamăgit de controalele care s-au făcut astăzi în școlile din Capitală.

Elevii urmează să înceapă școala, dar unitățile de învățământ nu sunt pregătite

Elevii urmează să înceapă școala cu prezență fizică în București, iar în acest sens s-au făcut câteva controale. Prefectul Alin Stoica spune că deficiențele găsite în urma acestor verificări sunt grave.

Autoritățile au vrut să se asigure că unitățile școlare sunt medii sigure în care copiii și adolescenții pot învăța în condiții bune.

Alin Stoica a analiza deciziile luate de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență privind măsurile de protecție care s-au luat pentru elevii din București în contextul pandemiei de covid-19.

Prefectul Capitalei spune că s-au descoperit câteva deficiențe și nereguli în privința materialelor sanitare necesare pentru elevii care urmează să se întoarcă în școli de pe 13 setepmbrie.

Ce nereguli s-au descoperit în școli

”Astăzi au început controalele în școli, au fost școli din Sectoarele 1 și 6, care au fost controlate de echipe mixte. Au fost descoperite unele deficiențe”, a declarat prefectul Capitalei.

El a mai spus că este obligatoriu ca cetățenii să poarte mască de protecție pe o rază de 50 de metri din jurul școlilor din București.

În plus, masca de protecție ar putea fi obligatorie și în alte spații.

”Pe alte zone nu prea există libertate de mișcare aici, la nivel local. Noi trebuie să ne asigurăm doar că implementăm măsurile pe care Guvernul le stabilește prin Hotărâre de Guvern și să intervenim imediat atunci când pragul este depășit și să trecem pe scenariul următor”, a mai spus Alin Stoica.

Locuri precum Centrul Vechi din București ar putea fi vizate de măsura purtării obligatorie a măștii de protecție.

Cum pot afla părinții dacă profesorii sunt vaccinați

Totodată, s-a pus problema în spațiul public dacă părinții pot cere școlilor date despre vaccinarea profesorilor.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a ținut să clarifice această problemă.

„În limitele GDPR, da, are dreptul să știe. (…) Numeric, și nu nominal, pentru că nominal intră sub incidența GDPR. Protecția datelor cu caracter personal este dincolo de dorința părintelui, de dorința dvs sau de dorința mea.

Doar în măsura în care profesorul însuși alege să spună, să facă public acest lucru: sunt vaccinat sau nu sunt vaccinat. Pozițiile părinților – pe care le înțeleg, și eu ca părinte aș avea această curiozitate – sunt una, legea, uneori, este altfel”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI