Elevii din România care încep școala mai devreme. Cum este posibil acest lucru

Elevii din România care încep școala mai devreme. Cum este posibil acest lucru
Elevii din Romania care incep scoala mai devreme. Cum este posibil acest lucru

Mai mulți elevi din România încep școala mai devreme. Data de 13 septembrie, atunci când sună clopoțelul pentru anul școlar 2021-2022, nu este valabilă pentru toți elevii. Unii dintre ei încep școala mai devreme. Cum este posibil acest lucru.

De ce unii elevi români încep cursurile mai devreme

Peste 400 de elevi vor începe școala mai devreme decât restul copiilor, mai exact pe 6 septembrie. Este vorba de cursanții British International School of Timişoara, prima şcoală internaţională din vestul ţării. Data de 6 septembrie va deschide anul şcolar 2021 – 2022.

Aproximativ 420 de elevi din Timișoara, Arad și alte 15 țări se pregătesc să înceapă cursurile peste cinci zile. Copiii care învață la Şcoala Britanică din Timişoara nu sunt doar români, ci și de alte naționalități. Pentru 72 dintre aceştia, clopoțelul sună pentru prima dată. Printre ei se află elevi care provin din țări precum Germania, Canada, Statele Unite ale Americii, Turcia, Slovacia, Austria si Polonia.

Profesori internaționali la Școala Britanică din Timișoara

Schimbări sunt și în rândul profesorilor. Corpul didactic și staff-ul școlii numără mai mulți membrii. 17 profesori noi au venit la British School Timișoara din acest an, dintre care 11 sunt internaţionali, provenind din ţări ca Marea Britanie, SUA şi Slovacia. Astfel, elevii vor avea parte de cei mai buni îndrumători. De asemenea, aceștia vor putea să se dezvolte într-un cadru internaţional, având acces la un învăţământ de înaltă calitate.

Noutatea anului școlar 2021-2022 este dată de faptul că au fost deschise grupe suplimentare de elevi pentru grupa pregătitoare, respectiv anii 1 şi 2. La Școala Britanică din Timișoara vor învăţa elevi începând cu vârsta de 4 ani (clasa pregătitoare) până la 17 ani (anul 11, conform sistemului de educaţie din UK).

Capacitatea de şcolarizare va continua să crească treptat, oferindu-le elevilor oportunitatea să încheie studiile liceale cu examenele International Baccallaureat, în iunie 2024. În ciuda faimei de care se bucură acest sistem de învățământ britanic, numărul de locuri disponibile pentru anumite clase rămâne limitat.

Rezultate remarcabile obținute la examene

Elevii de la British International School of Timişoara sunt extrem de muncitori și inteligenți. De altfel, elevii din clasele mari au susţinut şi primele examinări Cambridge, unde majoritatea au obținut rezultate excelente! 90% dintre elevii din anul 9 au luat note peste medie la matematică şi ştiinţe, iar 40% au luat note de top. Totodată, 75% dintre elevii din anul 10 au obţinut note în intervalul A-A (maxim) la matematică. Rezultatele obținute la aceste examinări sunt extrem de importante pentru testele internaționalre care vor urma.

“Suntem foarte mândri de realizările elevilor nostri la aceste examene care au obţinut rezultate extrem de bune, peste media internaţională la multe materii. Aceasta este într-adevăr o mare realizare pentru şcoala noastră şi ar trebui să fim cu toţii mândri, mai ales ţinând cont că pentru majoritatea elevilor limba engleză nu este limba maternă”, a declarat Ciprian Ţiplea, directorul instituţiei, pentru Adevărul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI