23 aug. 2023 | 16:02

Ce s-a ales de Samantha din ”Nea Mărin Miliardar”. Nepoata lui Toma Caragiu și-a schimbat radical viața

Monden
Ce s-a ales de Samantha din ”Nea Mărin Miliardar

În urmă cu 44 de ani, celebrul regizor Sergiu Nicolaescu lua decizia să facă singura comedie din cariera sa. Pelicula ”Nea Mărin Miliardar”, cu regretatul Amza Pellea în rol principal, avea să devină cel mai vizionat film al acelor ani, iar printre protagoniste se număra și nepoata lui Toma Caragiu. Dacă ești curios ce s-a ales de Samantha din ”Nea Mărin Miliardar”, citește mai departe și vei afla.

Brândușa Marioțeanu avea 22 de ani în ”Nea Mărin Miliardar”

Anul 1979 avea să aducă pe micile ecrana una din cele mai îndrăgite comedii din toate timpurile, pe lângă celebra serie ”Brigada Diverse”, și anume ”Nea Mărin Miliardar”, avându-i în rolurile principale pe Amza Pellea, Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu, Stela Popescu și mulți alții.

Vezi și: Numele sonor din Nea Mărin Miliardar s-a prăpădit fără ca puțini să știe. Ar fi împlinit 82 de ani. Ce face văduva lui cu hainele la patru luni de la deces EXCLUSIV

Subiectul filmului se învârtea în jurul a două persoanje, amândouă jucate impecabil de marele Amza Pellea, unul era, deja celebrul personaj, Nea Mărin, iar celălalt, un milionar american venit la Marea Neagră pentru a-și răscumpăra fiica din mâinile unei bande de mafioți.

Ce s-a ales de Samantha din "Nea Mărin Miliardar". Nepoata lui Toma Caragiu și-a schimbat radical viața

Elena, Toma Caragiu & Brândușa Marioțeanu

Nu se știe cum, dar personajul fiicei răpite avea să fie interpretat de o tânără de 22 de ani, blondă și extrem de frumoasă, iar numele ei era Brândușa Marioțeanu.

Puțini sunt aceia care își mai aduc aminte de tânăra ”Samantha” și, cu atât sunt mai puțini aceia care știau sau știu că tânra de 22 de ani era chiar nepoata lui Toma Caragiu.

Samantha din ”Nea Mărin Miliardar” provenea dintr-o familie de academicieni

Născută în 1927, Brândușa Marioțeanu provenea dintr-o familie respectabilă și extrem de cunoscută în mediul academic românesc al acelor ani.

Mama acesteia, sora marelui Toma Caragiu, Matilda Caragiu Marioțeanu era o respctabilă personalitate a Academiei Române, activând ca lingivst.

Vezi și: Marea dragoste a lui Toma Caragiu. Femeia pe care a adorat-o până s-a stins

Deși a jucat într-un singur film, cel despre care mențonam, tânăra Brânduța Marioțeanu avea să fugă din țară înainte de evenimentele din Decembrie 1989, ajungând în Canada, ca mai apoi să se stabilească în New York, unde a activat în sfera modei, publicând aarticole de specialitate în publicații de gen.

Ce s-a ales de Samantha din ”Nea Mărin Miliardar”?

Așa cum spuneam, nepoata lui Toma Caragiu se năștea în 1927, pe data 7 iulie, în Grecia, iar în afară de pelicula regizată de Sergiu Nicolaescu, a mai jucat în doar două producții cinematografice, în ”Rătăcire”, apărută în 1978, și ”Filip cel bun”, din 1975.

Vezi și: Cu ce se ocupă nepoata lui Toma Caragiu, în America

După fuga din România și stabilirea sa în America, Brândușa Marioțeanu avea să-și facă o carieră din publicarea de articole de fashion, din calitatea sa de editor de fashion.

În CV-ul acesteia mai apar companii de renume, precum Hugo Boss sau Ralph Lauren, unde a lucrat ca director de marketing, ca mai apoi să semneze articole pentru publicația americană ”New Yorker”.

Astăzi, nepoata lui Toma Caragiu a ajuns la frumoasa vârstă de 96 de ani, trăindu-și viața dincolo de ocean.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Sebastian Bălășescu, primul proprietar român de Rolls Royce Spectre. Poartă două ceasuri, ca Maradona
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Ungurii au fost umiliți. Românii au câștigat procesul
Capital.ro
Horoscop 5 mai 2024. Taurii găsesc rezolvarea la problemele cu care se confruntă, Balanțele trebuie să fie mai blânde cu cei din jur
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro