Cunoscuta emisiune ”Chefi la cuțite” a apărut pe micul ecran în 2016 și a fost câștigată de Cristi Șerb. Foarte multe persoane se întreabă ce s-a întâmplat cu primul câștigător al emisiunii. Cum arată acum câștigătorul marelui premiu și ce schimbări au mai apărut în viața acestuia?
Prima ediție a celebrei emisiuni a fost câștigată de chef Cristi, care avea numai 22 de ani la vremea aceea. La acel moment, concurentul făcea parte din echipa „Argintie” a lui Sorin Bontea.
Tânărul i-a învins pe bucătarii experimentați și a plecat acasă cu premiul cel mare, în valoare de 30.000 de euro. Chiar dacă au trecut șapte ani de atunci, pasiunea sa a rămas tot gătitul. Între timp, acesta a devenit coproprietar al unui restaurant din București. În pararel, acesta este coordonator al Business Park Iride și chef la Energiea.
În ceea ce privește aspectul fizic, Cristi Șerb nu s-a schimbat prea mult.
„Am câștigat eu pentru că am fost cel mai bun din competiție. A fost greu, în concurs au fost bucătari buni, cu experiență și multă imaginație. Poate că eu am avut în plus dorința de a-mi depăși zi după zi nivelul. Sunt un om care se întreabă la finalul fiecărei zile ce a învățat în plus față de ziua de ieri.
Îmi place să experimentez, să ascult părerile celorlalți, să culeg ce e mai bun de la cei de lângă mine, sunt genul de om care este atent la greșelile celorlalți pentru a învăța din ele. Mă simt stăpân pe mine, îmi respect foarte mult cheful și când sunt pus să coordonez simt că mă transform într-un comandant de unitate militară”, povestea chef Cristi pe vremea când era desemnat câștigător al primului sezon de Chefi la cuțite.
Citește și: Finala Chefi la cuțite sezonul 9. Când are loc și cine are șanse la premiul de 30.000 de euro
În urma acestei experiențe, cristi Șerb a avut foarte multe lucruri de învățat, în special de la chefi. Câștigătorul nu a plecat acasă doar cu premiul cel mare ci și cu multe sfaturi legate de bucătărie.
„De la chef Cătălin am învățat că bucătăria este muncă, pentru a reuși trebuie să muncești și să te implici, dumnealui spune că în bucătărie sunt doi stâlpi: unul se numește „temperatură”, iar celălalt este „timpul”.Chef Florin Dumitrescu… îmi doresc să fiu ca el, dumnealui a făcut lucruri mari de la o vârstă foarte fragedă, mi-ar plăcea să îi urmez pașii după acest concurs.
Chef Florin spune că bucătăria este o artă, că în bucătărie există ingrediente și gusturi și că totul depinde de tine cum le combini. Bucătarul este asemenea unui pictor doar că în loc de culori, se folosește de ingredient și gusturi pentru a-și realiza tabloul.
Citește și: Ce fac acum foștii câștigători de la Chefi la cuțite. Cum s-au schimbat viețile lor