12 oct. 2023 | 10:17

Ce rol are ventilatorul cuptorului electric. Când trebuie folosit, de fapt

Utile
Ce rol are ventilatorul cuptorului electric. Când trebuie folosit, de fapt
Ce rol are ventilatorul cuptorului electric și când trebuie folosit

Cuptorul electric este unul dintre electrocasnicele ce nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie, alături de alte aparaturi care vă ajută să preparați alimente sănătoase și gustoase. Cuptoarele se regăsesc în diverse modele pe piață, dar puține persoane cunosc aspecte importante atunci când achiziționează unul. Iată ce rol are ventilatorul cuptorului electric și când trebuie folosit!

Specificații ale cuptoarelor electrice

Alimentele se gătesc mult mai rapid într-un cuptor electric, iar acest lucru vă ușurează enorm munca în bucătărie. În plus, cuptorul electric aduce un plus de ajutor în bucătărie datorită specificațiilor high-end, deoarece sunt performante și au tehnici moderne. Așadar, ca să vă bucurați de acest aparat electrocasnic cât mai mult timp, trebuie să știți prima dată la ce folosesc toate componentele acestuia.

Fiecare cuptor electric este prevăzut cu două niveluri pentru coacere, superioară și inferioară, dar și cu partea de grill. Acestea pot fi utilizate împreună sau separat, asta în funcție de tipul de coacere pe care îl doriți.

Există două tipuri de cuptoare electrice: incorporabile sau individuale. Cele individuale are o capacitate mai mică decât un cuptor incorporabil, drept urmare nu veți putea găti cantități mari de mâncare.

Citește și: Avantaje și dezavantaje plite pe gaz sau cu inducție. Ce trebuie să afli înainte să cumperi, de fapt

Ce rol are ventilatorul cuptorului electric. Când trebuie pornit

Totodată, atunci când gătiți, important este să porniți și ventilația cuptorului electric, dacă vreți să reduceți consumul de energie.

Simbolul de ventilator este în formă de cerc la cuptorul electric. Astfel, atunci când este pornit, cuptorul se încălzește, iar ventilatorul distribuie uniform căldura în cuptor. Cu această funcție puteți prepara rapid plăcinte, pește sau diferite legume pentru garnituri.

Această funcție mai poate fi folosită pentru a încălzi mâncarea sau pentru a găti diverse preparate care nu necesită timp mult de coacere.

Citește și: Temperatura la care se coc vinetele la cuptorul electric. Cu ce trebuie să le ungi înainte ca să iasă mai gustoase

Ce alte avantaje mai are folosirea ventilației la cuptorul electric

Pentru a economi curent atunci când folosiți cuptorul electric, iată ce trebuie să mai faceți în afară de a porni ventilația acestuia:

  • cuptorul trebuie oprit cu 10-15 minute înainte de terminarea timpului de gătire. În acest mod, căldura va rămâne constantă în interiorul cuptorului și va asigura gătirea eficientă a preparatelor.
  • alege întotdeauna cuptoarele electrice cu convecție care pun în circulație aerul, astfel încât alimentele să se prepare uniform și într-un timp mult mai scurt.
  • un alt aspect de care să țineți cont este să nu deschideți ușa de la cuptor în timpul folosirii, deoarece căldura va migra afară, temperatura va scădea și timpul de coacere va crește.
  • dacă vreți să economisiți energie, folosiți doar tăvi și recipiente de culoare închisă, pentru că acestea vor distribui căldura uniform, iar alimentele se vor găti în același timp.
  • folosirea ustensilelor de gătit potrivite poate ajuta mult la menținerea eficienței termice a cuptorului, implicit și la un consum mai mic de energie.

Citește și: Aparatele electrocasnice pe care să nu le ții unul lângă altul. Îți umflă mult factura la curent

Dezavantajele cuptorului electric

Există, totuși, și unele dezavantaje ale unui cuptor electric, în comparație cu unul clasic:

  • cuptoarele electrice se încălzesc mult mai greu. De exemplu, dacă un cuptor pe gaze ajunge la temperatura optimă aproape instant, cel electric are nevoie de 10-15 minute pentru a se adapta pragului presetat.
  • gazul este mult mai ieftin. Utilizare unui cuptor pe gaz este mai convenabilă, în vreme ce un cuptor electric va folosi mai multă energie dacă îi setezi temperatura la valori mari. Cu toate acestea, unele cuptoare electrice au tehnologii și caracteristici moderne, cum ar fi convecția sau funcția de auto-curățare, care pot influența consumul de energie.
Parteneri
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Locuri de muncă bine plătite, dar neocupate. De ce nu se înghesuie românii
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
Se interzic telefoanele mobile. Au fost deja eliminate de la vânzare. Decizie în justiție
Capital.ro
Parada planetară 2024: Data în care va avea loc fenomenul astronomic rar | Șase planete se vor alinia pe cer
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Se ÎNGHEAȚĂ SALARIILE în 2024! ȘOC TOTAL în ROMÂNIA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro