E aproape imposibil să te plimbi pe stradă, printre tineri, și să nu observi cel puțin unul care să aibă în urechi căști bluetooth. Era căștilor cu fir pare că e pe cale să se stingă. Studiile dezvăluie însă un aspect îngrijorător cu privire la ele. Află în rândurile de mai jos la ce riscuri te poți supune folosindu-le.
În era actuală, când muzica este disponibilă la scară largă pe diverse platforme online, căștile bluetooth reprezintă o alegere populară, în mod deosebit printre tineri. Ca și în cazul altor instrumente ce țin de tehnologia modernă, există îngrijorări privind utilizarea lor în condiții de siguranță.
În materialul de astăzi vom vorbi despre cât de sigure sunt pentru sănătate căștile bluetooth, de fapt. Mai multe studii, realizate inclusiv de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), dezvăluie adevărul din spatele acestora. E posibil să vrei să revii la cele clasice, cu fir și să renunți la căștile bluetooth.
Mulți utilizatori ai tehnologiei moderne nu știu un aspect important în legătură cu căștile bluetooth, anume că emit un nivel ridicat de unde electromagnetice. Acest fenomen are loc din cauza faptului că cele două căști sunt conectate la ambele urechi, de o parte și de alta a feței umane.
Practic, undele electromagnetice emise de căștile bluetooth ajung direct la creierul uman. Aici intervin mai multe necunoscute, produsele și consecințele acestora fiind supuse multor studii. Unele dintre ele arată că utilizarea căștilor bluetooth poate să conducă la dezvoltarea anumitor boli periculoase.
Așa cum am explicat în rândurile de mai sus, utilizarea căștilor bluetooth poate să conducă la dezvoltarea unor afecțiuni medicale foarte serioase. Acest fenomen are loc din cauza stresului oxidativ eliberat de creier, în circumstanțele folosirii căștilor bluetooth. Stresul oxidativ, la rândul său, dăunează ADN-ului.
Deteriorarea ADN-ului în forma lui naturală poate să conducă la apariția unor afecțiuni de sănătate serioase, cum ar fi cancerul sau tumorile. Bolile nu apar imediat, ci se dezvoltă în timp, spun specialiștii în sănătate, inclusiv cei de la OMS.
Te-ar putea interesa și: Mașina în care fiecare pasager ascultă ce muzică vrea fără căști
Cefaleaa, senzația de creier în ceață sau tulburarea somnului sunt doar câteva dintre simptomele unui creier uman deranjat de undele electromagnetice emise de căștile bluetooth. Dacă te confrunți deja cu aceste stări, este bine să iei în considerare înlocuirea lor cu căștile clasice, cu fir, potrivit experților.