Deși istoria reală a cărților de joc este neclară, mulți presupun că acestea au început în Est și s-au răspândit în Vest. Astfel, acestea ar fi fost inventate în China, timpul dinastiei Tang, în jurul anului 1000 d.Hr.. Cu siguranță, foarte mulți oameni de pe planetă s-au jucat măcar o dată cu ele, însă puțini sunt cei care știu ce reprezintă, de fapt, cele patru simboluri.
Deși istoria reală a cărților de joc este neclară, mulți presupun că acestea au început în Orient și s-au răspândit în Occident. Potrivit cercetărilor, chinezii au cel mai vechi pedigree în ceea ce privește jocul de cărți de joc (”jocul de frunze” a fost jucat încă din secolul al IX-lea).
Francezii vin și spun că au standardizat cărțile de joc și strămoșul lor, tarotul, pentru rugăciune și predicție. Iar britanicii pretind că au cea mai veche mențiune a unui joc de cărți în vreun registru autentificat.
De-a lungul timpului, cărțile de joc au fost reproiectate de nenumărate ori, iar țările și-au luat propria libertate creativă în ceea ce privește identificarea celor patru culori. Identificate inițial ca fiind picături de vrăjitori și ghiocei, cărțile s-au schimbat mai apoi în versiuni tipărite ale simbolurilor de pică, caro, inimă și treflă, versiune franceză ce este folosită și astăzi în multe țări.
Cât despre semnificația lor, în Franța, cele 4 simboluri cărți de joc erau strâns legate de ierarhia socială a epocii secolului XV. Prin urmare:
Cu toate acestea, aând vine vorba despre semnificația cărților de joc, simbolurile pot căpăta și un caracter ceva mai universal, ca de exemplu:
Citește și: Trucuri simple cu cărți de joc. 6 scheme explicate în detaliu