Ce reacție a avut patronul companiei care a fabricat geaca lui Vladimir Putin: ‘E rușinos’

Ce reacție a avut patronul companiei care a fabricat geaca lui Vladimir Putin: ‘E rușinos’
Ce reacție a avut patronul companiei care a fabricat geaca lui Vladimir Putin

Ce reacție a avut patronul companiei care a fabricat geaca lui Vladmir Putin. Pe scena stadionului olimpic din Moscova , președitele rus a purtat o geacă în valoare de 12.000 de euro, produsă de compania italiană Loro Piana. Vladimir Putin a purtat această geacă peste un pulover alb pe gât, care ascundea o vestă antiglonț.

Ce reacție a avut patronul companiei care a fabricat geaca lui Vladimir Putin

Patronul companiei a declarat că s-a simțit „rușinat” să vadă asta și că ajută poporul ucrainean cu donații.

„E oarecum rușinos din punct de vedere uman” , a declarat Pier Luigi Loro Piana. Compania sa este o afacere de familie, însă în 2013, gigantul francez din domeniul modei LVMH a achiziționat 80 la sută din firmă.

Geaca Loro Piana purtată de Putin, se vinde în Rusia cu aproximativ un milion și jumătate de ruble, însemnând peste 12.000 de euro.

„Grupul din care face parte Loro Piana a făcut deja toți pașii necesari pentru a se distanța și a fi solidar cu pozițiile europene față de tragedia umană pe care o trăim”, a declarat antreprenorul.

De altfel, de la începutul lunii martie, grupul LVMH, precum și celelalte branduri europene de lux, au întrerupt livrările în Rusia și și-au închis magazinele pe termen nelimitat.

„Cred că haina purtată de Putin a fost cumpărată cu mult timp în urmă, dar cred că acestea sunt probleme minore în comparație cu tragedia unui război. Ca firmă, suntem complet solidari cu pozițiile grupului LVMH. Este clar de ce parte am ales să fim. Nu mă simt vinovat pentru acea geacă purtată pe scenă, dar cred că Putin ar trebui să reflecteze asupra masacrului pe care îl comite asupra poporul ucrainean”, a declarat Loro Piana.

Compania a ajutat populația din Ucraina prin donații către asociații care duc ajutoare. Ea a trimis, de asemenea, pături și produse textile în Ucraina pentru oamenii care au pierdut totul în bombardamente.

„Sprijinul pentru populație, în acest moment, este cel mai important lucru. Ucrainenii vor avea tot sprijinul nostru moral și practic”, a spus antreprenorul.

Război în Ucraina, ziua 25

În cea de-a 25-a zi de război în Ucraina, orașele încă sunt amenințate de atacurile armatei rusești. În 18 zone s-au auzit raiduri aeriene și bombardamente sâmbătă noaptea. De asemenea, și orașul Harkov continuă să fie bombardat de artilerie, iar mai multe clădiri rezidenţiale au fost lovite şi au luat foc. Cel puțin 260 de civili au fost ucişi în conflictele din jurul orașului.

Urmăriți Playtech.ro și pe