După temperaturile caniculare cu care ne-am confruntat în acest sezon estival, nu ar fi de mirare ca unele dintre plantele din grădina noastră să înceapă să se ofilească. Cultivate direct în pământul care în acest an a fost destul de secetos, există riscul ca florile noastre să înceapă să se vestejească și, ulterior, să moară. În multe cazuri însă, plantele pot fi salvate din acest situații. Uneori este suficientă doar o hidratare adecvată. Alteori, este nevoie de o îngrijire mai complexă. Află în rândurile următoare ce trebuie să pui la rădăcina plantelor ofilite pentru a nu se vesteji complet.
Mai întâi de toate, atunci când o plantă începe să se ofilească sau observi că îi cad frunzele, testează pământul în care se află. Înfinge degetul arătător în pământul în care a fost plantată floarea, până la 3 cm, și analizează în ce stare se află solul.
Dacă solul este uscat, cel mai probabil cauza ofilirii a fost lipsa de hidratare. Prin urmare, tot ce trebuie să faci este să uzi planta vestejită în mod regulat. Atenție, însă! Nu exagera cu cantitățile de apă. Un alt motiv pentru care o floare poate muri are de-a face cu hidratarea în mod excesiv.
Dacă pământul este umed, înseamnă că adevăratul motiv pentru care planta s-a ofilit este altul. Este posibil să se fi fost vestejit din cauza unuia dintre următoarele motive: rafale de vânt puternic, lumină puternică a soarelui, dăunători sau boli.
În astfel de cazuri, specialiștii în ale grădinăritului recomandă să pui la rădăcina plantelor ofilite o soluție, preferabil naturală, care să le învioreze. Vezi ingredientul banal care se pune la rădăcina plantelor ofilite.
Un astfel de exemplu este o soluție din zaț de cafea, care poate fi administrată la rădăcina florii alături de fasole. Află în continuare cum trebuie să procedezi, pas cu pas, pentru a prepara soluția din zaț de cafea, potrivit publicației Gardening.
Ingrediente:
Citește și: Secretul pentru revitalizarea plantelor ofilite. Trucul uimitor: cum le-a readus la viață
Mod de preparare: