Ce program vor avea mall-urile și marile complexe comerciale de Florii, pe 25 aprilie

Ce program vor avea mall-urile și marile complexe comerciale de Florii, pe 25 aprilie
Ce program vor avea mall-urile și marile complexe comerciale de Florii, în data de 25 aprilie 2021

Restricțiile de weekend au fost prelungite cu încă 14 zile în Capitală. Singura schimbare prevăzută de Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență este că mall-urile și celelalte mari complexe comerciale vor avea un program special de Florii.

Programul magazinelor și marilor complexe comerciale în data de 25 aprilie, de Florii

Potrivit documentului emis de Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență (CMBSU), în Vinerea Floriilor magazinele s-au închis la ora 20:00, în loc de ora 18:00. În București, rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile este de 4,17 la mia de locuitori, așa că circulația în afara locuinței între orele 22:00-05:00 în zilele de luni până joi și între orele 20:00-05:00 rămâne valabilă. Magazinele pot fi deschise în intervalul orar 05:00-18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar de luni și până joi până la ora 21:00.

În ceea ce privește mall-urile, măsurile vor fi ridicate atunci când rata de incidență cumulată pe o perioadă de 14 zile scade sub 3,5 la mia de locuitori. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că singura modificare prevăzută de CMBSU este că centrele comerciale și-au primit clienții în Vinerea Floriilor până la ora 20:00. La nivel național, magazinele pot rămâne deschise până la ora 20:00. În Vinerea Mare, în zonele în care incidența trece de 3,5 la mie, se aplică aceeași regulă.

Poliția va fi pe străzi

Purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Ciprian Romănescu, a declarat că Poliția va acționa în zonele aglomerate din Capitală în weekendul Floriilor. Acesta a completat că vor fi făcute controale frecvente și în preajma bisericilor, a cimitirelor, dar și în zonele destinate picnicurilor sau grătarelor. Oficialul a reamintit cetățenilor că nu sunt permise adunările de mai mult de șase persoane care nu aparțin aceleiași familii, iar nerespectarea acestei prevederi poate să coste între 500 și 2.500 de lei.

„Poliţia Capitalei, în perioada premergătoare şi în perioada sărbătorilor de Florii, va acţiona cu efective sporite în principalele zone aglomerate tocmai pentru a descuraja faptele de natură penală şi contravenţională. Poliţia Capitalei va acţiona în zonele aglomerate cum ar fi: centre comerciale, pieţe şi, pe lângă verificările privind respectarea legislaţiei privind prevenirea şi combaterea COVID-19, verificări vor fi efectuate şi pentru modul în care sunt transportate, depozitate şi comercializate produsele alimentare, în special produsele din peşte şi din carne de peşte, produse foarte căutate în această perioadă”, a declarat Romănescu.