Ce probleme de sănătate are, de fapt, Ion Iliescu. Fostul președinte a fost operat la inimă, însă este internat des la Elias

Autor: Andrei Simion - 18:10, 19 dec. 2019
Ion Iliescu are probleme la inimă

Ion Iliescu se prezintă în fiecare lună la Spitalul Elias pentru controale de rutină, însă în unele ocazii medicii decid să îl interneze din cauza problemelor de sănătate. Fostul președinte al României a fost operat la inimă și are montate mai multe stenturi.

Ion Iliescu are probleme la inimă

La începutul lunii aprilie, Ion Iliescu a fost operat de ericardită lichidiană – tamponadă cardiacă, la spitatul C.C. Iliescu din Capitală. El a mai trecut printr-o serie de intervenții chirurgicale complicate și i s-au montat mai multe stenturi, una dintre operații fiind făcută la Paris în 2017.

Starea de sănătate a fostului șef de stat s-a înrăutățit tot mai mult în ultima vreme. În urma controalelor de rutină efectuate lunar la Spitalul Elias din București, medicii au decis în câteva rânduri să îl interneze pentru analize amănunțite. După câteva zile petrecute în spital, fostul politician a fost externat.

La alegerile prezidențiale din noiembrie 2019, Ion Iliescu a acuzat probleme de sănătate și a solicitat urna mobilă, astfel încât a votat de acasă, alături de soția lui, Nina.

Ion Iliescu a condus statul român în trei rânduri, ca președinte al CFSN între 22 decembrie 1989-1992, apoi ca președinte ales al României între anii 1992-1996 și 2000-2004. A fost primul președinte post-comunist al României și a servit în două mandate constituționale, 1992-1996, și 2000-2004, separate de mandatul lui Emil Constantinescu. În timpul celui de-al doilea mandat, România a aderat la NATO și a încheiat negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

În 2017, Ion Iliescu a fost pus sub acuzare pentru infracțiuni contra umanității, alături de Petre Roman și Miron Cozma, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

La finalul anului 2018, fostul președinte al României a fost pus sub acuzare pentru infracțiuni contra umanității, alături de Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil (Cico) Dumitrescu, în dosarul Revoluției din decembrie 1989.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI