Ce probleme are Ungaria din cauza crizei economice? Economiile europene se resimt, unele dintre ele sunt deja în picaj. De la Marea Recesiune din 1929, statul vecin, Ungaria, nu a mai trecut printr-o criză economică atât de dură. În 1929 a avut loc o prăbușire a prețurilor mondiale la grâu. Atunci Ungaria, care depindea de exportul de grâu, a intrat în deficit. Noile date arată ce probleme are Ungaria din cauza crizei economice. Cât despre măsurile luate în mai multe orașe, unele sunt deja duse la extrem.
Economia Ungariei se va contracta timp de mai multe trimestre de la sfârșitul acestui an. Creșterea economică va reveni abia la sfârșitul anului 2023, potrivit unei previziuni prezentate de ministrul de finanțe Mihaly Varga în cadrul unei conferințe. În acelașit imp, economiștii vorbesc despre ce probleme are Ungaria din cauza crizei economice.
Mihaly Varga a explicat ce probleme are Ungaria și că economia ungară se îndreaptă spre o „perioadă dificilă” în anul următor. Motivul principal este inflația în creștere și costurile mai mari cu energia, pe fondul impactului războiului din Ucraina.
„Ne așteptăm ca în 2024 și după 2024 economia ungară să revină în intervalul de creștere înregistrat anterior”, a spus Varga, recent.
Ministerul de finanțe maghiar a proiectat o contracție economică în termeni anuali din trimestrul al patrulea al acestui an până în trimestrul al treilea din 2023. Noile dată au scos la iveală ce probleme are Ungaria din cauza crizei economice.
Prezentarea făcută de mionistrul maghiar a venit după ce Banca Națională a Ungariei, care și-a majorat rata de bază cu peste 1.100 de puncte de bază din iunie 2021 pentru a limita inflația în creștere, a declarat că ar putea lua în considerare încheierea ciclului de înăsprire de peste un an după ședința de marțea viitoare, când ratele vor crește din nou.
Conform autorităților locale, Budapesta a adoptat Primul Pachet Energetic al orașului pentru a reduce costurile de funcționare a serviciilor publice. Prin acest pachet se dorește creșterea securității aprovizionării cu energie a capitalei, a anunțat primarul Budapestei.
Gergely Karácsony a evidențiat câteva dintre măsurile introduse în cadrul Primului Pachet Energetic. De exemplu, clădirile care aparțin municipalității nu pot fi răcite sub 25 de grade și încălzite peste 21 de grade în timpul iernii.
Iluminatul decorativ din capitală va fi cu două ore mai scurt pe zi. Primarul mai spune că alte 19.000 de corpuri de iluminat învechite vor fi înlocuite până la sfârșitul anului 2024 pentru a crește economiile de energie.
De asemenea, Budapesta s-a alăturat așa-numitei inițiative Cities Energy Saving Sprint, lansată de Comisia Europeană. Măsura încurajează orașele să ia măsuri care să le reducă imediat consumul de energie.
Conducerea orașului Budapesta va înființa, de asemenea, un birou permanent de consultanță rezidențială pentru a sprijini dezvoltările solare din oraș.
Primarul Budapestei a declarat că aceste măsuri fac parte din eforturile lor de a se asigura că Budapesta „nu va fi la mila Rusie” în ceea ce privește energia. Guvernul ungar a convenit cu gigantul energetic rus Gazprom să livreze Ungariei 5,8 milioane de metri cubi de gaze naturale pe zi în plus față de volumul contractat.
În alte roașe din Ungaria, precum Békéscsaba se închid instituții. Într-un alt oraș din Ungaria, Debrecen, tramvaiele și troleibuzele circulă mai rar, conform unor date Profit.ro.
Conform altor informații, managerii de presă maghiară din Transilvania au luat decizia de a concedia aproximativ două treimi din angajații săi de aici. Asociația care gestionează presa de limbă maghiară locală, Asociația Mediater, finanțată de partidul FIDESZ, a luat această decizie tot pe fondul actualei crize economice prin care trece Ungaria.
Economia Ungariei se îndreaptă spre recesiune spune ministrul de finanțe. Specialiștii se tem că ar putea fi cea mai mare criză economică. Mult mai mare ca Marea Recesiune de acum 93 de ani.