Care copil nu visează să devină cavaler, explorator, pilot de testare sau cosomonaut și să intre într-o lume fascinantă a aventurilor? În ultimii ani compania Disney a dezvoltat mai multe parcuri tematice, unde copii se pot distra pe cinste. Genul acesta de parcuri se găsesc în America și Franța. Ca și contra-punct celebra companie Lego a construit în Danemarca, Anglia și Germania parcurile Legoland. Și aici cei mici pot să intre într-o lume fascinantă și de poveste.
Portofoliul global de parcuri Legoland se va întinde pe 10 locații, după deschiderea parcului Legoland Korea Resort se va deschide în Chuncheon, la o oră la est de Seul, în 2022. Sunt în curs discuții cu privire la mai multe proiecte potențiale în China. În cele din urmă, compania speră să aibă 20 de parcuri Legoland în întreaga lume.
Lansarea de noi parcuri s-a accelerat în ultimii opt ani sub supravegherea Merlin Entertainments. Compania britanică a preluat controlul afacerii în urmă cu mai bine de un deceniu. De atunci, a folosit brandul Legoland pentru a-l ajuta să devină al doilea cel mai mare operator de atracții din lume.
În plus față de portofoliul său de parcuri Legoland, Merlin conduce un lanț mondial de peste 20 de centre interioare de descoperire Legoland. Cu aceste puncte de vânzare în amestec, facilitățile marca Legoland reprezintă acum aproximativ un sfert din cele peste 120 de atracții globale ale companiei.
În urmă cu 54 de ani, în 1968, compania Lego iniția cel mai mre proiect de marketing de până atunci. În 1968 deschidea primul parc tematic, Legoland Billund, în Danemarca. Majoritatea parcurilor sunt acum comercializate ca „stațiuni”. Asta înseamnă că au cel puțin un hotel. Unele includ atracții, cum ar fi un parc acvatic sau un acvariu Sea Life.
Cu toate acestea, marca are rădăcini umile ca atracție. Parcul care îi întâmpina pe oaspeții din Billund în iunie ’68 era mic. Cuprindea puțin mai mult decât un sat model Lego în aer liber, ceea ce se numește acum Miniland, vizitat printr-o călătorie cu trenul. Și amplasarea sa într-un oraș cu populație slabă din peninsula Jutland Danemarca a fost cu greu o capcană turistică. Dar evoluția mărcii a fost una explozivă în anii care au urmat.
Unul din aceste parcuri era deschis și în Germania, în 2002 în orașul rural bavarez Günzburg. La Legoland Germania, copiii pot intra în rolurile eroilor lor și pot face lucruri pe care, în mod normal, le este permis doar adulților. Odată intrat aici, durează doisprezece ore doar pentru a călători prin toate atracțiile din Legoland, pentru a viziona toate spectacolele și filmele 4D și pentru a participa la toate atelierele, și acesta este doar timpul efectiv de plimbare și performanță, spun oficialii parcului german.
Parcul are multe de oferit pentru familiile cu copii cu vârste cuprinse între doi și 12 ani care caută aventuri, suficient pentru câteva zile de distracție și acțiune. În primul sat de vacanță Legoland din lume, vizitatorii pot petrece noaptea chiar lângă parc în căsuțe tematice LEGO sau în zona mare de rulote. Nivelul ridicat de calitate și concentrarea pe servicii garantează părinților o experiență de primă clasă cu valoare de divertisment globală.
Dacă vă gândiți la prețuri, trebuie să luăm în considerare costul biletelor, de preferat la cursele low-cost, care pleacă spre Günzburg de la Timișoara, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Sibiu, Suceava sau București. Avionul va face aproximativ două ore și vă va duce pe aeroportul din Memmingen, de unde mai aveți aproximativ 90 de kilometri până în Günzburg. Prețurile variază, când vine vorba de avion, dar și de vizitarea parcului Legoland din Germania. Un buget minim ar fi, după cum urmează:
Dacă luăm în calcul o familie de minim trei, părinți și copil, atunci costurile s-ar duce undeva la 550 de euro pentru trei zile de stat aici. În funcție de perioada din an în care decideți să mergeți, costurile pot să scadă, sau chiar să crească. În orice caz, o vizită la Legoland merită, mai ales pentru cei mici.