Panică uriașă pe litoral. Telegondola din Mamaia s-a blocat din cauza unei pene de curent. Peste 100 de turiști au rămas suspendați

Panică uriașă pe litoral. Telegondola din Mamaia s-a blocat din cauza unei pene de curent. Peste 100 de turiști au rămas suspendați
Telegondola din Mamaia a rămas suspendată

Mai mulți turiști din Mamaia au trăit momente de groază, după ce telegondola care trebuia să le facă seara mai frumoasă s-a blocat din cauza unei pene de curent apărute. Astfel, peste 100 de oameni au rămas suspendați mai bine de jumătate de oră până în momentul în care salvatorii au acționat.

Două femei au făcut atac de panică

Mai mulți cetățeni care au decis să se plimbe joi seară cu telegondola din Mamaia au regretat amarnic alegerea făcută. Din păcate, o pană de curent a stricat distracția spectatorilor și i-a speriat pe mulți dintre ei. Potrivit primelor informații, două femei au suferit atacuri de panică, dintre care, una a și leșinat.

După rezolvarea problemei, șeful ISU Dobrogea a confirmat deja depășirea pericolului, menționând că ceea ce s-a întâmplat a fost, de fapt, o problemă tehnică. Pentru a putea soluționa cât mai repede problema și pentru a evita alte tragedii, cabinele telegondolei au fost acționate manual.

„A apărut o defectiune la sistemul de rulare. Personalul a actionat sistemul de urgențe, iar apoi rularea se face mai incet, dar în condiții de siguranță. Am asigurat echipaje de urgență la cele două puncte de urcare și coborare ale telegondolei.

Din peste 90 de persoane scoase din cabinele de telegondola, două au suferit atac de panică. Una dintre ele a fost transportată la spital. În scurt timp se va finaliza acțiunea. E o viteză de rulare de siguranță acum.

Se poate comunica printr-un sistem radio cu cei din cabine. Am fost apelați prin sistemul de 112 de persoanele care au sesizat că există o problemă. Mai sunt în jur de 15 persoane de extras, iar acțiunea se va finaliza în scurt timp”, a transmis Cristian Amarandei, pentru Digi24.

Mesajul reprezentanților telegondolei pentru cetățeni

La scurt timp după situația apărută, reprezentanții Telegondolei și-au cerut scuze pentru cele întâmplate, dând asigurări cu privire la soluționare problemei cât mai repede cu putință.

„Ne cerem scuze pentru inconvenientul creat, din cauza unei probleme tehnice a trebuit sa oprim instalația. Colegii de la departamentul tehnic lucrează să remedieze această problemă cât mai repede cu putință! Încă o dată ne cerem scuze pentru situația creată!”, a fost mesajul transmis pe Facebook.