Ce povești ascund inelele reginei Elisabeta a II-a. Cât de valoroase sunt aceste bijuterii

Ce povești ascund inelele Reginei Elisabeta a II-a? Cât valorează acestea?

Regina Elisabeta atrage de obicei privirile cu ajutorul vestimentațiilor în culori nebune, dar nu trebuie scăpate din vedere nici bijuteriile acesteia. Desigur că și ele au o poveste aparte în spate. Verigheta din aur galez a scos-o o singură dată de pe deget.

Ce povești ascund inelele Reginei?

Regina Elisabeta a II-a poartă permanent inelul de logodnă pe care Prințul Philip i la dăruit în anul 1946, notează okmagazine.ro. Bijuteria are elemente de tradiție, dar și unele foarte moderne. Inelul are în mijloc un diamant mare ce este înconjurat de alte diamante micuțe.

Ienlul de logodnă al Reginei Elisabeta a Marii Britanii
Ienlul de logodnă al Reginei Elisabeta a Marii Britanii

Cu toate că inelul a fost nou, diamantele au fost transmise din generație în generație. Când Prințul Phillit a dezvăluit public intențiile pe care le are cu Regina Marii Britanii, Prințesa Alice de Battenberg, mama lui, i-a oferit o diademă pentru nora sa pe care chiar aceasta a primit-o în dar în ziua nunții sale. Din coronița în cauză a luat diamantele pentru a putea face inelul de logodnă.

Ce poveste ascund inelele Reginei Elisabeta II-a?
Ce poveste ascund inelele Reginei Elisabeta II-a?

Mesaje transmise personalului cu ajutorul verighetei

Diadema a fost a moștenirea Prințesei Alice, care a fost stră-strănepoata Reginei Victoria, rudă comună și cu soțul Reginei. Mama lui Philip a primit tiara de la Țarul Nicolas al II-lea și Țarina Alexandra a Rusiei, ultimii doi Romanovi și părinții Anastasiei. Darul către Prințesa Alice a venit în anul 1903, când aceasta s-a măritat cu Prințul Andrew al Greciei și al Danemarcei. Prințul Philip s-a ocupat personal de designe-ul bijuteriei.

Încă din 1947, de când i-a fost oferit, Regina l-a scos o singură dată de pe deget, pentru a putea fi micșorat, imediat după ce l-a primit. De asemenea, pe lângă inelul de logodnă, Regina Marii Britanii poartă permanent verigheta din aur galez, inel cu care transmite direct mesaje personalului său. Dacă Elisabeta a II-a își răsucește inelul pe deget, personalul trebuie să știe că este gata să se retragă de la evenimentul sau întâlnirea la care participă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI