Ce poți să vezi dacă mergi în Bulgaria? Care sunt atracțiile pe care trebuie să le ai în vizor dacă mergi acolo în vacanță? Iată cum poți să-ți faci momentele de relaxare perfecte! Ce trebuie să treci pe listă?
Bulgaria este clar în vizorul multora, mai ales a românilor care adoră locurile și consideră că o ședere aici este accesibilă pentru majoritatea buzunarelor.
Litoralul bulgăresc nu mai este o surpriză pentru aproape nimeni, dar trebuie să știi că ai chiar mai multe de văzut dacă alegi această destinație pentru vacanța ta.
Sunt câteva obiective turistice care nu trebuie să-ți scape din vedere, așa că e mai bine să-ți faci o listă. Poți să vezi o mulțime de situri arheologice, biserici, muzee, parcuri verzi și să te bucuri la final de zi cu cine superbe care să cuprindă cele mai bune preparate specifice.
Bulgaria este ofertantă și are orașe cu încărcătură istorică pe care cu siguranță puțini o știu, iar arhitectura din acestea este superbă. Trebuie neapărat să vizitezi Catedrala Alexander Nevski ce are dimensiuni impresionante, dar și cupole aurite în interior desprinse din povești.
De asemenea, tot dacă alegi Bulgaria trebuie să ai pe listă și: Biserica Sfânta Sofia, Biserica Sfântul Nicolae Făcătorul de Minuni, Rotonda Sfântul Gheorghe sau Teatrul Național „Ivan Vazov”, Piața Parlamentului și Muzeul Național de Arheologie.
La sud-vest, la 102 km de Sofia, pe versatul sudic al Munților Rila, se află cea mai frumoasă mănăstire. Dacă vrei peisaje romantice este indicat să mergi la Valea Trandafirilor din Kazanlak.
Mai mult decât atât, e recomandat să îți faci timp și pentru Veliko Tarnovo, orașul fermecător. Acesta este construit pe trei dealuri: Tsaravets, Trapezitsa și Sveta Gora, Veliko Târnovo.
Un loc unde pelerinii se opresc pentru a se bucura de un moment de pace și liniște sufletească este parcul Yamacha, unde se află cea mai înaltă statuie a Sfintei Fecioare Maria cu Pruncul Iisus din lume, construită pentru a transmite dragostea, respectul și recunoștința oamenilor Maicii Domnului. Statuia este înregistrată în cartea recordurilor mondiale Guinness Boock, precum și în lista celor mai importante obiective turistice din Bulgaria.
Dacă iubești natura e musai să poposești câteva clipe pe malul râului Arda, cel mai mare râu din Radopi, cu o lungime de 272 de kilometri. Numele antic al râului este Arpesos, nivelul apei acestuia fiind foarte mult influențat de sistemul de centrale hidroelectrice construit pe baraje.
O altă destinație turistică încântătoare este satul Stoikite, aflat în centrul jumătății de sud a Bulgariei, chiar în inima munților Rodopi. Odată ajuns în Bulgaria poți trece și pe la Podul Diavolilor, care ascunde în spate o poveste cel puțin interesantă. Localnicii se feresc să traverseze podul noaptea, motivul fiind înrădăcinat în tradiția întunecată.
Una dintre legendele referitoare la pod spune că soția constructorului ar fi murit chiar în timpul desfășurării lucrărilor, umbra ei fiind încastrată în structură. O altă poveste spune că amprenta Diavolului poate fi găsită undeva pe stânci.
„Dacă nu vor exista schimbări mari legate de situația epidemică, ne putem aștepta ca și luna august să fie o lună de succes pentru turismul bulgar. În cazul creșterii numărului de persoane infectate, două hoteluri de carantină au fost deja rezervate pentru turiști, persoane de contact ale celor infectați cu COVID-19.
Unul pentru partea de nord și unul pentru partea de sud a litoralului bulgăresc al Mării Negre. Situația din acest an legată de turismul din Bulgaria poate fi o experiență bună, astfel încât anul viitor bulgarii să poată rămâne din nou acasă pentru odihnă”
Stela Baltova, ministru interimar al Turismului. (Sursa: Radio Horizont de la Sofia)