11 aug. 2021 | 08:29

Ce poți vizita în Bulgaria, dacă mergi în vacanță. Locuri superbe de văzut, în afară de litoralul lor

Știri generale
Ce poți vizita în Bulgaria, dacă mergi în vacanță. Locuri superbe de văzut, în afară de litoralul lor

Ce poți să vezi dacă mergi în Bulgaria? Care sunt atracțiile pe care trebuie să le ai în vizor dacă mergi acolo în vacanță? Iată cum poți să-ți faci momentele de relaxare perfecte! Ce trebuie să treci pe listă?

Vacanță în Bulgaria: ce locuri poți vizita?

Bulgaria este clar în vizorul multora, mai ales a românilor care adoră locurile și consideră că o ședere aici este accesibilă pentru majoritatea buzunarelor.

Litoralul bulgăresc nu mai este o surpriză pentru aproape nimeni, dar trebuie să știi că ai chiar mai multe de văzut dacă alegi această destinație pentru vacanța ta.

Sunt câteva obiective turistice care nu trebuie să-ți scape din vedere, așa că e mai bine să-ți faci o listă. Poți să vezi o mulțime de situri arheologice, biserici, muzee, parcuri verzi și să te bucuri la final de zi cu cine superbe care să cuprindă cele mai bune preparate specifice.

Bulgaria este ofertantă și are orașe cu încărcătură istorică pe care cu siguranță puțini o știu, iar arhitectura din acestea este superbă. Trebuie neapărat să vizitezi Catedrala Alexander Nevski ce are dimensiuni impresionante, dar și cupole aurite în interior desprinse din povești.

Trebuie să treci aceste locuri pe listă

De asemenea, tot dacă alegi Bulgaria trebuie să ai pe listă și: Biserica Sfânta Sofia, Biserica Sfântul Nicolae Făcătorul de Minuni, Rotonda Sfântul Gheorghe sau Teatrul Național „Ivan Vazov”, Piața Parlamentului și Muzeul Național de Arheologie.

La sud-vest, la 102 km de Sofia, pe versatul sudic al Munților Rila, se află cea mai frumoasă mănăstire. Dacă vrei peisaje romantice este indicat să mergi la Valea Trandafirilor din Kazanlak.

Mai mult decât atât, e recomandat să îți faci timp și pentru Veliko Tarnovo, orașul fermecător. Acesta este construit pe trei dealuri: Tsaravets, Trapezitsa și Sveta Gora, Veliko Târnovo.

Un loc unde pelerinii se opresc pentru a se bucura de un moment de pace și liniște sufletească este parcul Yamacha, unde se află cea mai înaltă statuie a Sfintei Fecioare Maria cu Pruncul Iisus din lume, construită pentru a transmite dragostea, respectul și recunoștința oamenilor Maicii Domnului. Statuia este înregistrată în cartea recordurilor mondiale Guinness Boock, precum și în lista celor mai importante obiective turistice din Bulgaria.

Dacă iubești natura e musai să poposești câteva clipe pe malul râului Arda, cel mai mare râu din Radopi, cu o lungime de 272 de kilometri. Numele antic al râului este Arpesos, nivelul apei acestuia fiind foarte mult influențat de sistemul de centrale hidroelectrice construit pe baraje.

O altă destinație turistică încântătoare este satul Stoikite, aflat în centrul jumătății de sud a Bulgariei, chiar în inima munților Rodopi. Odată ajuns în Bulgaria poți trece și pe la Podul Diavolilor, care ascunde în spate o poveste cel puțin interesantă. Localnicii se feresc să traverseze podul noaptea, motivul fiind înrădăcinat în tradiția întunecată.

Una dintre legendele referitoare la pod spune că soția constructorului ar fi murit chiar în timpul desfășurării lucrărilor, umbra ei fiind încastrată în structură. O altă poveste spune că amprenta Diavolului poate fi găsită undeva pe stânci.

Turiștii din România, Polonia și Cehia adoră Bulgaria

„Dacă nu vor exista schimbări mari legate de situația epidemică, ne putem aștepta ca și luna august să fie o lună de succes pentru turismul bulgar. În cazul creșterii numărului de persoane infectate, două hoteluri de carantină au fost deja rezervate pentru turiști, persoane de contact ale celor infectați cu COVID-19.

Unul pentru partea de nord și unul pentru partea de sud a litoralului bulgăresc al Mării Negre. Situația din acest an legată de turismul din Bulgaria poate fi o experiență bună, astfel încât anul viitor bulgarii să poată rămâne din nou acasă pentru odihnă”
Stela Baltova, ministru interimar al Turismului. (Sursa: Radio Horizont de la Sofia)

Digisport.ro
Frumusețea noului format Champions League: Celtic pe 2, Barcelona pe 23! Clasamentul complet după prima etapă
Stirile PROTV
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Afacerile în care David Popovici vrea să investească: „Mi-ar plăcea și mi-aș dori”! Cum vrea să-i ajute pe români
EVZ.ro
Pensie de nabab în România. Câștigă mii de euro lunar
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Planeta ia foc! A început un nou război. Ordinul de atac a venit deja azi, 19 septembrie
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro