Ce poți să pățești din cauza măștii de protecție. Are efecte secundare, iar medicii ne sfătuiesc cum să le împiedicăm

Ce poți să pățești din cauza măștii de protecție. Are efecte secundare, iar medicii ne sfătuiesc cum să le împiedicăm
Ce poți să pățești din cauza măștii de protecție. Are efecte secundare, iar medicii ne sfătuiesc cum să le împiedicăm

Purtarea unei măști de protecție în spațiul public a devenit obligatorie, atât în țări europene, cât și în județe din România, chiar dacă OMS continuă să recomande că numai oamenii bolnavi ori cei care îngrijesc pe aceștia să folosească o mască. De altfel, ele te protejează împotriva virusului, însă pot avea și efecte secundare neplăcute. Medicii vin cu soluții.

Efecte secundare mască medicinală

Cu mască sau fără? Organizația Mondială a Sănătății (OMS) continuă să recomande că numai persoanele bolnave sau cele care îngrijesc pe acestea să folosească o mască de protecție, deși ”indicația zilei” este să nu ieși din casă fără acest accesoriu. În acest context, Guvernul României a făcut câteva precizări, la începutul lunii aprilie.

Conform acestora, instituțiile internaționale de sănătate publică își actualizează recomandările în funcție de evoluția pandemiei. Pe pagina de Facebook a guvernului, reprezentanții subliniază că măștile textile au o eficiență limitată, mult sub cea a măștilor chirurgicale.

Executivul preia recomandările recente ale Centrului american pentru Prevenția și Controlul Bolilor, ce consideră că măștile simple, din materiale textile, ar putea încetini răspândirea virusului, fiind o măsură suplimentară de sănătate publică. Ele sunt utile îndeosebi în locurile în care distanța fizică este dificil de menținut, cum ar fi în magazine, la cozi sau în mijloacele de transport. Nu trebuie însă purtate de copii sub doi ani ori de persoanele cu probleme respiratorii.

Sfaturile medicilor pentru a le împiedica

Așadar, fie ele chiar și din materiale textile, ar putea încetini răspândirea virusului, dar ți-ar putea aduce și mici probleme. Printre ele se numără iritațiile, pielea uscată și acneea. De aceea, în această perioadă, specialiștii recomandă folosirea unor produse cu acid hialuronic pentru a ne menține fața hidratată. De asemenea, este important să ne curățăm fața cu un săpun special după ce dăm jos masca și să aplicăm o cremă hidratantă.

În Coreea de Sud, numărul vânzărilor la produsele de îngrijire a feței a crescut, iar vânzările de machiaj a scăzut semnificativ. Și în Statele Unite vânzările pentru produsele de față au crescut cu 13%, potrivit Business Insider.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI