Cum poți să folosești de praful de copt care a expirat? Nu trebuie să te gândești să îl arunci direct la coșul de gunoi. Poate chiar unele gospodine nu știu, dar praful de copt are un termen de valabilitate de 18 luni. El își pierde mai repede proprietățile dacă îl ții într-un spațiu rece și umed. Prăjiturile tale nu vor mai fi astfel pufoase și aerate. Ce poți face cu acest compus de creștere dacă a expirat?
Cu siguranță mulți oameni iau pachete a câte 6 pliculețe de praf de copt/drojdie uscată. Dacă nu obișnuiești să faci prea des prăjituri sau aluaturi diverse, atunci cu siguranță te trezești în casă cu plicuri expirate.
Trebuie să știi că dacă le depozitezi într-un spațiu rece și umed compusul de creștere își pierde din proprietăți. El expiră în 18 luni, dar nu trebuie să îl arunci când vezi că nu îl mai poți folosi la copturi.
Ce poți face cu el? Acesta te ajută la curățenie. Curăță cuptorul de grăsime arsă. Pune tot praful de copt expirat într-un bol și adaugă puțină apă caldă cât să faci o pastă.
Folosește o lavetă umedă să întinzi pasta caldă peste petele de grăsime întărite și lasă-o să acționeze o oră, ulterior freacă suprafața cu un burete dur înmuiat în oțet. Mai poți curăța scurgerea de la chiuvetă cu praful de copt expirat.
Toarnă compusul de creștere pe scurgerea de la chiuveta din bucătărie și apoi pune treptat o cană de oțet și un ibric de apă fierbinte. Cele trei substanțe vor determina o reacție care va curăța depunerile de grăsime de pe țeava de scurgere.
Praful de copt este un ingredient alimentar granulat care se folosește în panificație în special. Din punct de vedere chimic, acesta conține o bază de bicarbonat de sodiu și acid cristalizat, ambele amestecate cu amidon pentru a se menține uscate. Praful de copt în combinație cu apa emite dioxid de carbon.
El produce creșterea uniformă în înălțime a produselor, asigurându-le o bună dezvoltare. Majoritatea gospodinelor știu că el nu se pretează la toate rețetele de aluat.
Acesta trebuie folosit în cazul în care se prepară: clătite americane, pandișpan, chec în două culori sau gofre. Dacă ai un aluat care trebuie lăsat mult la dospit și frământat în mai multe runde, atunci pune în compoziție drojdie uscată/proaspătă.