31 oct. 2022 | 19:38

Ce poți face cu dovlecii după Halloween. 3 idei geniale pentru a-i refolosi

Diverse
Ce poți face cu dovlecii după Halloween. 3 idei geniale pentru a-i refolosi
Ce poti face cu dovlecii dupa Halloween 2022

Ce poți face cu dovlecii după Halloween. De această sărbătoare se folosesc milioane de dovleci rotunzi și portocalii. Dovlecii sunt sculptați și puși să înfrumusețeze casele, restaurantele, locurile unde au loc petreceri..etc. Ce se poate face cu dovleci după Halloween, vedeți un pic mai jos.

Idei despre ce să faci cu dovlecii de Halloween. Ce produs cosmetc poți să faci din ei

Ce poți face cu dovlecii după Halloween, vă spunem în articolul următor. După sărbătoarea de Halloween, milioane de dovleci ajung la gunoi. Dovlecii care au înfrumusețat casele, restaurantele, dar și locruile unde au avut loc petreceri de Halloween sunt aruncați fără resentimente.

Pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple, în acest articol vă vom dezvălui ce puteți să facei cu ei, astfel încât banii cheltuiți pe ei să nu mai fie risipiți.

Ce poti face cu dovlecii dupa Halloween 2022

Ce poti face cu dovlecii dupa Halloween 2022

Originile Haloween-ului, denumit și Noaptea morților

Cunoscută ca și Noaptea morților, sărbătorea de Halloween este una de origine celtică care are loc pe 31 octombrie în foarte multe țări. Sărbătoarea se celebra în Irlanda la sfârșitul sezonului recoltei, când se credea că în acea noapte morții ar putea umbla printre cei vii.

Costumele de Halloween au fost concepute pentru alungarea spiritelor rele, la fel ca și dovlecii, sculptați și luminați.

Ce poți face cu dovlecii după Halloween. Mască pentru față

O primă idee despre ce poți face cu dovlecii după Halloween este confecționarea unei măști pentru față. Dovleacul este bogat în vitamine și antioxidanți și poate ajuta la combaterea daunelor solare, întârziind la apariția ridurilor.

După ce este făcut piure se adaugă zahăr brun și un strop de lapte. Pasta rezultată se aplică pe față, iar după 20 de minute se va putea observa diferența.

Ce poți face cu dovlecii după Halloween. Păstrați semințele

Măncați semințele dovlecilor. Clătiți-le, puneți-le la uscat și puneți-le la cuptor într-o tavă cu ulei timp de o oră la 160ºC. Puteți adăuga sare sau scorțișoară, mai coaceți încă 10 minute și savurați. Semințele de dovleac sunt bogate în vitamina E. De asemenea, puteți refolosi restul de dovleac în alte moduri.

Transformați coaja într-un castron. Scoateți semințele și pulpa (pe care o puteți transforma într-un piure sau cremă), puneți coaja pe o tavă cu puțin ulei și tapetată cu folie de aluminiu și coaceți 35 de minute la 180°C. O puteți folosi pentru a servi supe sau creme.

Plăcintă cu dovleacul de Haloween

Nu în ultimul rând, dovlecii de la Halloween poți fi folosiți cu succes pentru a se realiza delicioasele plăcinte de dovleac.

Plăcinta cu dovleac este foarte gustoasă și foarte ușor de preparat, fiind un adevărat deliciu, atât pentru copii, precum și pentru adulți. În continuare vă vom dezvălui și care este ingredientul secret care-i dă o savoare deosebită.

Ingrediente plăcintă de dovleac

Ingrediente:

  • 320 grame făină
  • 7 linguri ulei
  • 8 linguri zahăr
  • 14 linguri lapte
  • 2 ouă la temperatura camerei
  • 2 ml esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 dovleac copt (circa 1.5 kg)
  • 100 grame zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • un vârf de cuțit de praf de ghimbir.
Cum se face delicioasa placinta de dovleac

Cum se face delicioasa placinta de dovleac

Cum se face plăcinta de dovleac

Se pune laptele într-o cratiță, la foc mic, în care se dăugă zahărul și uleiul. Totul se amestecă până la topirea zahărului și apoi compoziția se dă în clocot. Apoi, se lasă la răcit. După ce s-a răcit se adaugă ouăle, esența de vanilie, praful de copt și sarea.

Apoi, se toarnă făina puțin câte puțin încorporând-o cu o lingură de lemn. Când aluatul se îngroașă, acesta trebuie amestecat foarte bine până când devine omogen și moale. Aluat va trebui întins în două foi.

Care este ingredientul secret al plăcintei de dovleac

Apoi, pasta din dovleacul bine copt se amesteacă cu zahăr și o linguriță de scorțișoră. Ingredientul care dă savoare plăcintei este ghimbirul care se adaugă ras, cât un vârf de cuțit.

În tava de copt se așează o hârtie de copt după care se pune prima foaie de aluat. Se adugă umplutura și totul se învelește cu cea de-a doua foaie de plăcintă. Plăcinta de dovleac se coace la 180 de garde Celsius, timp de 40 de minute.