Cine este, de fapt, patronul PRO TV. Detalii pe care nimeni nu le-a știut până acum

PRO TV a fost cumpărat, la sfârșitul lunii octombrie 2019, de Petr Kellner, cel mai bogat magnat ceh, după ce acesta a plătit nu mai puțin de 2,1 miliarde de dolari pentru unul dintre cele mai urmărite posturi de televiziune din România. Citește ce scrie presa internațională despre Kellner și despre averea sa fabuloasă.

Din Cehia și până în Indonezia

Deținător al peste 90% dintre activele companiei cehe de investiții PPF Group, firma prin care care a achiziționat PRO TV și canalele trustului (PRO X, PRO Cinema, PRO 2 și PRO Gold), actualul proprietar al PRO TV este totodată și fondatorul PPF Group, pe care l-a clădit în anul 1991.

Cu sediul actual la Amsterdam, compania se ocupă cu plasarea de capital în peste 20 de țări, între care și SUA, China, Franța, Rusia, dar și state din Extremul Orient precum Vietnam și Indonezia.

Singurul ceh într-o listă cu primii 100 de miliardari ai lumii

Suma imensă plătită pentru PRO TV nu a reprezentat nicidecum secarea fondurilor afaceristului ceh, care posedă o avere de aproximativ 15,5 miliarde de dolari. Într-unul dintre cele mai recente topuri ale primilor 100 de miliardari ai lumii întocmită anul acesta de Forbes & Bloomberg Ranking, Kellner ocupă locul 73, într-o listă dominată de americani, chinezi, japonezi, germani, francezi și ruși. În această listă nu se află niciun român, iar Petr Kellner este singurul ceh și totodată singurul est-european.

Petr Kellner, cel mai bogat magnat ceh
Petr Kellner, cel mai bogat magnat ceh

La a doua căsătorie

Născut în 20 mai 1964, miliardarul ceh a absolvit Facultatea de Economie Industrială a Universității Economice din Praga. El este căsătorit cu mai tânăra Renata Kellnerova, după ce a divorțat de prima soție, Iva Kellnerova, și are 4 copii cu actuala soție. De asemenea, puține persoane s-ar fi gândit că magnatul a pornit-o de jos, însă este adevărat faptul că în tinerețe s-a ocupat de distribuirea de obiecte de birotică, după care s-a lansat în afaceri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI