23 apr. 2024 | 13:33

Ce planuri are Gabriela Firea pentru Bucureşti. Candidează din nou pentru postul de primar: „Redeschid şantierele”

Politică
Ce planuri are Gabriela Firea pentru Bucureşti. Candidează din nou pentru postul de primar:
Foto: Profimedia

La scurt timp după anunțul că partidele politice din coaliție au decis să intre în cursă separat, a apărut și prima reacție a Gabrielei Firea, care acum candidează din nou pentru postul de primar. Fostul edil are planuri mari pentru Capitală, anunțând deja prioritățile viitorului mandat.

Marcel Ciolacu, primul anunț după retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu

După 14 ore de dezbateri și negocieri, cele două partide din coaliție au decis să intre în cursa pentru Primăria Capitalei cu doi candidați separați, după retragerea candidatului comun, medicul Cătălin Cîrstoiu.

Anunțul a fost făcut și pe platformele de social media, de reprezentanții formațiunilor politice. Astfel, pe lista candidaților pentru București apar două nume importante: Gabriela Firea și Sebastian Burduja.

„Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția #corectă pentru bucureștenii condamnați de patru ani la frig, mizerie, poluare și trafic blocat care, în loc de soluții, aveau de ales acum doar între incompetență și circ!
Bucureștiul are nevoie de un om care știe administrație și este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraiște de Nicușor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, președintele organizației PSD București!

Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol, dar mai multe soluții la problemele zilnice cu care se confruntă.

Îi mulțumesc domnului doctor Cîrstoiu pentru tot efortul depus în această perioadă.

De astăzi, dansul în doi s-a terminat! De astăzi, bucureștenii chiar au ce alege! Succes, Gabi!”, a transmis Marcel Ciolacu.

Prima reacție a Gabrielei Firea – noul candidat PSD pentru postul de primar

La scurt timp după anunțul făcut de Marcel Ciolacu, a apărut și prima reacție a Gabrielei Firea. Fostul primar are planuri mari pentru București, vorbind despre redeschiderea șantierelor blocate, investiții în școli, transport, protecția mediului, infrastructură, termoficare, spitale, instituții de cultură.

„Mulțumesc pentru încredere! Împreună vom lupta pentru dreptul bucureştenilor la o viață mai bună, într-un oraş civilizat. Voi redeschide toate şantierele blocate şi voi reda curățenia şi frumusețea Capitalei. Vom avea, din nou, cele mai mari investiții în şcoli, transport, protecția mediului, infrastructură, termoficare, spitale, instituții de cultură”, a scris Gabriela Firea, candidat la Primăria Capitalei din partea PSD.

Te-ar putea interesa și: Sondaj pentru Primăria Capitalei. Cine este favorit dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea

Ce planuri are Gabriela Firea pentru Bucureşti. Candidează din nou pentru postul de primar Redeschid şantierele

Foto: Profimedia

De ce s-a renunțat la un candidat comun al coaliției PSD-PNL

Nicolae Ciucă a declarat că decizia de a merge cu candidați separați în cursa pentru Primăria București a fost luată pentru a maximiza șansele de îndeplinire a obiectivelor politice.

”A fost o analiză pe baza datelor despre modul în care evolua candidatul comun ales de către coaliţie şi în momentul în care s-a identificat faptul că nu reuşim să ne îndeplinim obiectivul, am considerat că este bine să luăm o decizie care să asigure maximizarea scorului politic la alegerile locale, pe de o parte iar pe de cealaltă parte considerăm că este important ca alături de mesajele pe care le-am dat legate de echilibru şi stabilitate, inclusiv în campania electorală, să facem trecerea de la o campanie negativă la una pozitivă, să lăsăm bucureştenilor şansa să aleagă între patru candidaţi, pentru că, orice soluţie am fi ales cu un candidat comun, fie din partea PNL, fie din partea PSD, ar fi maximizat şansele primarului în funcţie sau ale candidatului deja înscris care, aşa cum arată sondajele, au şansele cele mai mari şi duceau la o confruntare doar între doi candidaţi. În acest moment putem să vorbim despre o resetare a competiţiei politice şi în felul acesta, electoratele, atât cel liberal cât şi cel social-democrat, pot să intre cu o altă speranţă”, a spus preşedintele PNL.

Te-ar putea interesa și: Momentul în care Dana Budeanu a criticat-o pe Gabriela Firea. A uitat de prietenia strânsă dintre ele: „Extrem de conservatoare”

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Alin Oprea neagă acuzațiile fostei soții: Este o invenție
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Klaus Iohannis este vinovat! Înseamnă ultima TRAGEDIE
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
CHIRICHEȘ, ÎN IPOSTAZE INDECENT de GUSTOASE. Foame mare pe tușă
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro