Ce plante poți crește iarna, de fapt. Totul despre grădinărit în sezonul rece

Ce plante poți crește iarna, de fapt. Totul despre grădinărit în sezonul rece
Cum sa cresti legume in sezonul rece

Primăvara și vara nu sunt singurele anotimpuri în care poți avea o grădină sau un balcon plin cu flori colorate. Există o mulțime de plante pe care le poți crește și iarna, care să îți înfrumusețeze casa, terasa sau balconul. Trebuie să știi doar cum să le protejezi de frig și cum să le îngrijești corespunzător, astfel încât să treacă cu bine prin sezonul rece.

Cum să grădinărești în sezonul rece

Dacă ești pasionat de grădinărit, atunci poți să crești plante, legume și verdețuri chiar și iarna. Poți improviza o mică seră sau un solar, dacă stai la curte. Solarul se poate strânge și muta, dar are nevoie de protecție UV.

În plus, pentru legume și verdețuri îți trebuie un solar temporar cu o folie cu perforații, pentru o ventilație bună. Folia trebuie să fie rezistentă, ca să nu se rupă sub greutatea zăpezii.

Dacă te întrebi ce plante, legume sau verdețuri să plantezi și să țină și iarna, atunci trebuie să știi că roșiile cherry sunt ideale.

Ce poți cultiva iarna

În plus, poți găti aproape orice mâncare sau salată cu ele. Poți face bulion de casă, salsa, tocănițe, salate sau suc de roșii delicios.

Ele pot fi culese aproape crude și lăsându-le în casă la căldură, ele se vor coace și vor fi numai bune de consumat.

Și salata poate fi cultivată foarte ușor într-un solar, usturoi și ceapă. Astfel, vei avea salate proaspete toată iarna. Dacă sunt ținute într-un loc răcoros, usturoiul și ceapa se vor păstra pentru o lungă perioadă de timp.

Și morcovii sunt o alegere ideală, dacă alegi soiurile rezistente la frig. Spanacul este una dintre legumele verzi pline de fier și antioxidanți, așa că va aduce un plus de beneficii dietei sale sau savoare în tot felul de salate și sandvișuri.

Pe lângă faptul că ai legume proaspete pe care le poți consuma toată iarna, grădinăritul este o activitate care te ține în priză în perioada când ieșitul afară nu este tocmai bine venit, din cauza temperaturilor foarte scăzute.

În plus, vei face economii și mult mai puține drumuri la supermarketuri. Pe lângă asta, vei avea produse bio, fără pesticide și alte substanțe dăunătoare, așa că este o idee de luat în considerare, mai ales dacă ai timp liber la dispoziție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI