Ce plan au Misty și Keo pentru 2022. Alexandra Pavel a dezvăluit ce vrea să facă EXCLUSIV

Ce plan au Misty și Keo pentru 2022. Alexandra Pavel a dezvăluit ce vrea să facă EXCLUSIV
Ce planuri au Misty și Keo?

Alexandra Pavel, cunoscută drept „Misty” și Keo recunosc că prioritățile lor s-au schimbat radical de când în viața lor a apărut Arya. De mai bine de 4 ani, tot Universul lor se învârte în jurul ei, iar tot ce fac în momentul de față are legătură cu micuța. Deși sunt extrem de fericiți în această formulă, cei doi artiști se gândesc serios să-și mărească familia, asta pentru că și fiica lor a început să le ceară un partener de joacă.

Ce planuri au Misty și Keo? Vedetele se pregătesc intens

Lucrurile merg din ce în ce mai bine în familia lor și se bucură de fiecare moment pe care îl petrec împreună, însă se gândesc că ar fi timpul ca fericirea lor să fie completată și de un băiețel.

De când a născut-o pe fiica ei, Misty s-a dedicat în exclusivitate creșterii Aryei, lâsând pe plan secund propriile pasiuni. Nu regretă nicio clipă alegerea făcută, ba mai mult se gândește să prelungească concediul de maternitate.

„Sigur că mi-a plăcut, și îmi place, am savurat fiecare moment și chiar am spus des că mă simt norocoasă că am avut șansa, posibilitatea aceasta de a-mi permite să stau acasă cu cea mică. Anul acesta, simt nevoia să ne plimbăm mult, să călătorim, să facem vacanțe. Arya își dorește un frățior și eu îmi doresc un al doilea copil, rămâne să mai vedem…”, ne-a declarat Alexandra Pavel.

Cântă de când nici nu știa bine să vorbească

Chiar dacă a pus cariera muzicală pe plan secund, preferând să se dedice Aryei, Misty se bucură că micuța împărtășește aceeași pasiune pentru muzică ca și părinții ei. Keo și-a amenajat studioul în vila în care locuiesc, astfel că Arya este mereu alături de el când face muzică.

„Nu știa să vorbească, dar fredona „Purple rain”. O avem chiar și pe video, avea până în 2 ani. Cu greu o pot lua din studio de la tati, atunci când el are de lucru. Nu cred că mai durează mult până vor înregistra împreună.

Deja Keo mi-a povestit, foarte fericit că Arya l-a ajutat cu ceva rime, pentru niște cântecele pentru copii, pe care el le compune pentru Clopoțelul Magic”, ne-a mai povestit amuzată Misty.

De altfel, Arya este un copil extrem de receptiv și, pe lângă creativitate, are și capacitatea de a învăța imediat. Astfel că la cei 4 ani, știe deja 3 limbi străine, pe care le înțelege mai mult decât să numere sau să spună culorile.

„Mi-am dorit să învețe limba franceză de mică, să-i fie cât mai ușor și natural, pentru că pentru mine ca adult, să învăț limba franceză, acum când aș avea nevoie și îmi doresc să o cunosc, este dificil.

Avem mulți prieteni dragi francofoni, chiar și colaboratori, iar când ne întâlnim nu apuc să înțeleg tot ce se vorbește și nu pot participa la toate discuțiile lor. Ca să pot participa trebuie să se vorbească în engleză pentru mine. Mă frustrează”, ne-a mai povestit artista.

Keo vorbește cu ea mai mult în limba franceză

Nu avea nici doi ani când au început să vorbească cu ea în două limbi, ca mai apoi să o învețe pe cea de-a treia involuntar, de la desene animate. Misty și-a dorit enorm ca fiica ei să vorbească mai multe limbi străine, astfel că zilnic exersau în acest sens.

„Știam că metoda cea mai eficientă este ca fiecare părinte să fie asociat de către copil, cu câte o limbă iar copilul să fie expus constant celor două limbi. Și așa am făcut și eu, eu în română, Keo în franceză, până când a început Arya să spună primele cuvinte, într-o a treia limbă, limba engleză. Limba pe care a auzit-o de asemenea constant în casă, de 3 ori pe zi la fiecare masă, la desene și cântece în limba engleză.

Îi mai puneam în română sau în franceză, dar tot pe cele în limba engleză le preferă. Pe măsură ce crește se exprimă din ce în ce mai des în limba engleză. Am început să îi vorbesc și în română și în engleză.

Îi spuneam o frază în limba română, după care aveam grijă să o repet în limba engleză, sau invers. Important este să nu amesteci cele două limbi în aceeași frază. În schimb, trebuie să știi, copilul va face acest lucru la început, dar nu trebuie să te alarmezi și să știi că e perfect normal”, ne-a mai povestit partenera de viață a lui Keo.

Arya înțelege perfect lfranceza, dar o consideră o limbă mai puțin importantă

Din păcate, micuța este atrasă mult mai mult de limba engleză decât cea franceză, spre disperarea tatălui, însă niciunul dintre părinți nu pune presiune pe ea. Totul se rezumă la joacă, astfel încât Arya să perceapă ca pe un lucru amuzant.

„Keo, pe partea lui avea grijă să îi vorbească sau să îi citească în limba franceză. Însă ea l-a auzit des pe el vorbind și în română cu alte persoane, doar trăim în România și atunci îl asociază cu ambele limbi. Lingviștii spun că părinții au un rol foarte important, ei fiind cei care trebuie să dea un sens învățării limbilor, pentru ca cel mic să își dorească să o învețe.

Copilul va fi dornic să învețe limba mamei pentru a putea comunica cu aceasta și va fi dornic să învețe limba tatălui pentru a putea comunica cu acesta. Arya înțelege perfect limba franceză, dar o consideră o limbă mai puțin importantă, tocmai pentru că și-a dat seama că poate comunica cu tati și în limba română și atunci o folosește extrem de rar.

Acum vorbim doar în limba română și engleză, însă Keo are grijă să îi citească zilnic și în limba franceză, fac tot felul de joculețe de cuvinte, să fie cât mai distractiv și interesant pentru ea, să își poată forma urechea și în limba franceză, să îi fie mai ușor să o învețe atunci când și dacă își va dori”, ne-a mai declarat Misty.