Ce plan are George Simion pentru a îl demite pe Klaus Iohannis: „Curățenie în spaţiul politic românesc pe cale democratică“

Ce plan are George Simion pentru a îl demite pe Klaus Iohannis: „Curățenie în spaţiul politic românesc pe cale democratică“

George Simion, liderul partidului extremist AUR, dezvăluie planul pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis. Politicianul declară că noua generație, din care face și el parte, va face curațenie „pe cale democratică“ în spațiul politic românesc. Mai mult, Simion transmite că partidul pe care-l conduce este unul serios și metodic și, chit că a fost luat „așa, în derâdere“, își va îndeplini misiunea.

Planul lui Simion pentru a-l demite pe Iohannis

Invitat la emisiunea „Sinteza Zilei“ de la Antena 3, George Simion a făcut lumină cu privire la planul de demitere a președintelui Iohannis. De asemenea, liderul AUR a admis, luni seară, că partidul pe care-l conduce se află în plină pre-campanie pentru alegerile prezidențiale din 2024.

George Simion este sigur că AUR va ajunge în turul doi, având mari șanse să dea următorul președinte al României.

„Este cât se poate de evident că acum este o pre-campanie pentru prezidențiale. Noi strângem semnături pentru a-l da jos pas cu pas. Strângem semnături pentru a pune presiune pe parlamentari să semneze demersurile pentru suspendarea lui Klaus Iohannis şi să voteze.

Am mai multe confirmări de la parlamentari PNL şi PSD care vor vota demiterea lui Klaus Iohannis şi odată ce se va ajunge la referendum va fi demis prin vot de către români, pentru că nu trebuie să așteptam anul 2024 pentru a scăpa de primul turist al ţării.

Un parlamentar PNL a şi semnat. Am fost în Ţara Făgărașului, iar Dumitru Flucuş a semnat pentru inițierea suspendării“, a declarat copreședintele AUR în cadrul emisiunii.

Citește și: George Simion, atacat la Iași în timpul horei Unirii. Momentul a fost surprins de camerele video

„Curățenie în spaţiul politic românesc“

Politicianul în vârstă de 35 de ani a ținut să mai precizeze că generația nouă, tânără, din care face parte va „face curățenie în spaţiul politic românesc pe cale democratică“, dezvăluind pe această cale planul de demitere a actualului șef de stat.

„Planul este să punem presiune pe parlamentar şi pe actualele forţe politice şi să obținem un vor în parlamentul României, 50+1 ne sunt necesari. O să vedem ce se va întâmpla cu actuala coaliţie.

Nu am pierdut vremea. Suntem foarte serioși şi metodici în tot ce facem la AUR. Poate am fost luați aşa, în derâdere, dar îi asigurăm că suntem o generație nouă, tânără care va face curățenie în spaţiul politic românesc pe cale democratică“, a mai spus George Simion.