Ce plan are Gabriela Firea pentru oprirea emigrării tinerilor din România. Decizie surpriză

Ce plan are Gabriela Firea pentru oprirea emigrării tinerilor din România. Decizie surpriză
Ce plan are Gabriela Firea pentru oprirea emigrării tinerilor din România

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a anunțat pe pagina de Facebook că va lansa programe pentru tineri. Ministrul intenționează să stopeze emigrarea masivă a tinerilor din România și să acorde sprijin populației rurale. Iată care sunt programele sale și ce cuprind ele. Ce a anunțat Gabriela Firea, ministrul Familiei.

Ce plan are Gabriela Firea pentru oprirea emigrării tinerilor din România

Programele Ministrului Familiei vor cuprinde:

  • granturi pentru cumpărarea de locuințe
  • aparatură electronică pentru telemuncă
  • facilități fiscale
  • construirea de creșe și grădinițe
  • continuarea programelor de finanțare pentru start-up-uri.
  • facilitarea accesului tinerilor din mediul rural la o educație de calitate.

„Acestea sunt câteva dintre prioritățile discutate azi cu reprezentanții a 12 organizații de tineret, dintre cele mai reprezentative din țară. Anul viitor este Anul European al Tineretului și îl vom face să conteze„, a spus ministrul.

Sprijin pentru pensionarii cu venituri mici

De asemenea, românii care au pensii între 1.000 și 1.600 de lei vor primi în luna ianuarie un ajutor financiar pentru a putea face față facturilor la energie. Sprijinul se va acorda diferențiat, în funcție de mărimea pensiei, pentru ca veniturile lor să ajungă la 2.200 de lei, a spus recent  ministrul Familiei, Gabriela Firea. Banii se vor acorda o singură dată, în prima lună a anului viitor, iar de acest sprijin o să beneficieze aproximativ 2,5 milioane de pensionari.

„Pensionarii cu veniturile cele mai mici primesc un ajutor, astfel încât oricine are pensia cuprinsă între 1.000 și 1.600 de lei să ajungă la venituri de 2.200 de lei în luna ianuarie. Astfel – și acestea sunt cifrele concrete – ajutorul va fi acordat diferențiat. Cine are pensia de 1.000 de lei va primi un ajutor de 1.200 de lei.

Cine are pensia de 1.001 va primi un ajutor de 1.199 de lei. Cine are pensia de 1.002 lei va primi un ajutor de 1.198 de lei, iar ajutorul va scădea pe măsură ce pensia este mai mare. Astfel că persoanele cu 1.600 de lei pensie vor primi 600 de lei acest ajutor, sprijin financiar din partea guvernului”, a spus Firea într-o conferință de presă.

Ministrul Familiei a mai declarat:

„S-au făcut calcule aplicate care începând de astăzi vor fi și implementate în legea bugetului de stat. De aceea, chiar am solicitat de la Ministerul de Finanțe ultimele calcule. Ceea ce vă prezint sunt informații fierbinți, cum se spune, foarte foarte noi și acestea vor rămâne în vigoare, nu se vor mai modifica”, a mai spus Firea.

„Ajutorul financiar se acordă o singură dată, în luna ianuarie, unui număr total de aproape 2 milioane și jumătate de pensionari”, a mai adăugat ea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI