Ce salariu va avea Messi la PSG, de fapt. S-au aflat sumele colosale pe care urmează să le încaseze, după ce semnează contractul

Ce salariu va avea Messi la PSG, de fapt. S-au aflat sumele colosale pe care urmează să le încaseze, după ce semnează contractul
Ce plan are Barcelona pentru a îl împiedica pe Messi să semneze cu PSG. S-a aflat abia acum

Ce plan are Barcelona pentru a îl împiedica pe Messi să semneze cu PSG. Șocul mileniului în fotbal este plecarea starului argentinian de la clubul la care a jucat 21 de ani. Din cauza imposibilității respectării fair-play-ului financiar impus de La Liga, contractul lui Messi n-a putut fi înregistrat. Astfel, cel considerat de mulți drept cel mai bun jucător din lume va trece, cel mai probabil, la francezii de la Paris Saint-Germain.

Ce salariu va avea Messi la PSG, de fapt

UPDATE ora 17.00: Lionel Messi a ajuns la Paris, pentru semnarea contractului cu PSG. Potrivit „L’Equipe“, Messi va semna un contract până în 2023 cu vicecampioana Franţei. El va primi 25 de milioane de euro la semnătură, plus un salariu stagional de 35 de milioane de euro.

Cum la PSG tricoul cu numărul 10 e purtat de Neymar, bun prieten cu Messi, argentinianul a acceptat să joace cu 19. El a mai folosit acest număr, atât la Barcelona, cât şi în naţionala Argentinei, la începuturile carierei sale.

Știrea inițială:

Ce plan are Barcelona pentru a îl împiedica pe Messi să semneze cu PSG

Ce plan are Barcelona pentru a îl împiedica pe Messi să semneze cu PSG. Imposibilul s-a produs: Leo Messi a părăsit clubul catalan unde juca încă de la vârsta de 13 ani. Într-o conferință de presă susținută duminică chiar pe Camp Nou, starul argentinian a mărturisit, în lacrimi, că și-ar fi dorit să continue la gruparea unde a crescut și a cunoscut gloria.

Credeam că vom rămâne aici, în Barcelona. Timpul petrecut aici a fost minunat. Astăzi trebuie să-mi iau rămas bun de la toată lumea. De la 13 ani am petrecut toata viaţa. După 21 de ani, plec cu soţia şi cei trei copii, catalani-argentinieni. E casa noastră. Sunt foarte recunoscător pentru tot.

Am trăit multe aici, multe lucruri frumoase, dar şi rele. Acestea m-au ajutat să cresc, m-au făcut omul care sunt azi.

Am dat totul pentru club, pentru Barcelona, din prima până în ultima zi. Sunt recunoscător pentru dragostea oamenilor. Nu mi-am imaginat niciodată că o să spun ”adio””, a declarat, printre altele, Lionel Messi.

S-a aflat abia acum

Messi și Barcelona s-au confruntat cu problema respectării fair-play-ului financiar impus de Liga Profesionistă din Spania. Joi, într-o conferință de presă, președintele grupării catalane, Joan Laporta a spus că a fost imposibil ca limita salarială să fie respectată. El a declarat că masa salarială la Barca este de 110% din venituri. Și chiar și fără contractul lui Messi, acea limită salarială este depășită

Am depășit limita salarială chiar și fără contractul lui Messi. La Liga ne cere să respectăm regulile. La Liga dorește ca Messi să continue aici, dar există cluburi care cer ca limita să fie respectată și nu va exista o excepție pentru Messi, ceea ce este respectabil. Ne cer să respectăm limita, dar nu o putem face pentru că am primit această moștenire”, a declarat Joan Laporta.

Dar nu toată lumea este convinsă de aceste lucruri și încearcă să împiedice mutarea lui Messi cu orice preț. Avocatul Juan Branco a anunțat că va depune în numele fanilor cotizanți ai Barcelonei, faimoșii socios, o plângere în instanța prin care vor semnala încălcarea fair-play-ului financiar la PSG. În plângerea depusă la Curtea de Justiție a UE se susține că datele financiare ale parizienilor sunt mult mai proaste decât ale catalanilor. Ei fac referire la sezonul 2019-2020.

Datele celor de la PSG în privința fair play-ului financiar sunt mult mai proaste decât cele ale Barcelonei. În sezonul 2019-2020, 99% din veniturile celor de la PSG au fost consumate pentru salarii, în timp ce Barcelona a cheltuit doar 54%”, se arată în petiția depusă, postată de Juan Branco pe Twitter.

Lionel Messi a confirmat interesul celor de la PSG pentru el. De altfel, argentinianul este așteptat să semneze contractul cu parizienii în zilele următoare. El va primi, conform unor surse, un salariu de 30 de milioane de euro pe an.

Urmăriți Playtech.ro și pe