Ce piatră de bijuterii are proprietăți vechi și mistice, de fapt. Tu o ai cumva pe tine?

Ce piatră de bijuterii are proprietăți vechi și mistice, de fapt. Tu o ai cumva pe tine?
Piatra de bijuterii cu proprietati mistice

Iată ce piatră de bijuterii este considerată a avea proprietăți vechi și mistice? Ai și tu cumva această piatră la bijuteriile tale? Este vorba despre o piatră numită, pe vremuri, ”lumina lumii”! Iată despre ce este vorba!

Ce piatră de bijuterii are proprietăți vechi și mistice, de fapt

Acestă piatră la care vom face referire era vestită pentru miracolele pe care le făcea, îndeosebi în vremurile antice. Dacă nu ți-ai dat seama despre ce este vorba, îți spunem noi: este vorba despre vestitul chihlimbar.

Chihlimbarul era numit înainte vreme ”lumina lumii”, iar asta datorită irizațiilor aurii pe care le conține. Se pare că chihlimbarul a fost înzestrat cu proprietăți mistice vindecătoare. Aceste bijuterii au fost considerate prețioase încă din cele mai vechi timpuri.

În prezent, bijuteriile din chihlimbar sunt mai accesibile ca preț, astfel că orice femeie și le poate permite. Pe vremuri, chihlimbarul era foarte vestit datorită miracolelor pe care le înfăptuia!

Deși chihlimbarul se găsește adânc îngropat în pământ, el nu este o rocă. El este o rășină de copac fosilizată de peste 250 de milioane de ani, în care au fost prinse insecte mici, organisme, frunze sau resturi organice din copacii căzuți. Veacurile au făcut ca rășina să se solidifice și să devină o substanță solidă, amorfă, însă ușor de tăiat și de prelucrat.

Chihlimbarul are nuanțe roșcate și arămii sau aurii, ce devin mai produnde în bătaia luminii. Deși este o substanță organică, chihlimbarul este considerat în prezent o piatră prețioasă, folosit mai ales la bijuterii și obiecte de decor scumpe. De precizat este că unele bijuterii de chihlimbar datează de peste 6.000 de ani și au fost descoperite în mormintele nobililor Egiptului Antic.

Pe vremuri se credea că chihlimbarul are efect de calmare

Se spune că chihlimbarul are efecte și asupra sănătății, crezându-se, mai ales pe vremuri, că piatra, prin culoarea sa roșcată, are efect de calmare și de echilibrare asupra mai multor sisteme și organe.

Susține circulația sângelui și ajută inima
Calmează febra
Grăbește vindecarea infecțiilor
Grăbește vindecarea iritațiilor pielii
Întărește oasele și dinții
Protejează pielea de radiațiile solare
Protejează vederea și sănătatea ochilor
Reduce durerile fizice, durerile de articulații și de oase

Ce credeau vracii despre chihlimbar

Aceste efecte nu sunt însă confirmate de știință, dar oamenii acelor vremuri credea puternic în puterile lor magice și în rolul terapeutic. Iar în acele vremuri de mult, puțini își permiteau o bijuterie din chihlimbar. Numai faraonii, nobili de rang înalt, sacerdoții sau magii se puteau bucura de aceste frumuseți.

De altfel, vracii credeau despre bijuteriile din chihlimbar că:

Calmează spiritul
Echilibrează energia organismului
Protejează sufletul și spiritul de duhurile rele
Restabilește vitalitatea bolnavilor în convalescență
Combate grijile, supărările, stresul

Deși acum nu se mai pune problema unor proprietăți mistice, chihlimbarul are totuși o proprietate deosebită și în prezent. El duce la calmarea durerilor și echilibrarea tonusului general al organismului, prin frecarea de zonele dureroase, mai ales la articulații, genunchi spate sau ceafă, iar asta se întâmplă deoarece, prin această frecare, el produce niște ioni negativi.

De aceea, masajul cu chihlimbar poate acea încă efecte benefice asupra organismului, indicând mult dorita stare de relaxare.