Descoperire misterioasă într-o piramidă din Egipt. Schimbă tot ce știam despre faraoni

Descoperire misterioasă într-o piramidă din Egipt. Schimbă tot ce știam despre faraoni
Descoperire misterioasă într-o piramidă din Egipt

Arheologii au făcut o descoperire misterioasă într-o piramidă din Egipt, care a fost închisă recent pentru renovare. Este vorba despre piramida faraonului Senusret al II-lea, în care au fost descoperite artefacte ce pot scoate la lumină mistere vechi de 4.000 de ani.

Decoperirea schimbă tot ce știam despre faraoni

Senusret al II-lea a fost al patrulea faraon din cea de-a 12-a dinastie a Egiptului. El a condus Egiptul între anii 1897 î.Hr. – 1878 î.Hr. În timpul domniei, el a pus accentul pe construirea canalelor de irigații și a celor de dranare a apei, pentru a dezvolta agricultura în mai multe zone din țară. Spre deosebire de alți faraoni, a fost în relații bune cu ceilalți monarhi ai provinciilor egiptene, care erau aproape la fel de bogați ca el.

După moartea sa, a fost plasat în piramida de la Fayum, care a fost construită în jurul anului 1880 î.Hr. În interiorul acesteia au fost descoperite de-a lungul timpului numeroase artefacte și obiecte de valoare și mulți arheologi au explorat piramida pentru a-i descoperi secretele.

În această vară, piramida a fost închisă pentru turiști și a intrat în renovare. În cadrul lucrărilor, arheologii au descoperit mai multe măști funerare, statuete și amulete, dar și obiecte din aur care au aparținut familiei faraonului Senusret al II-lea. Deși piramida a  fost prădată de hoți în mai multe rânduri, aceste obiecte au fost salvate de ingeniozitatea constructorilor, care au făcut mai multe intrări secrete, dar și un mormânt fals, menit să îi inducă în eroare pe jefuitori.

Piramida lui Senusret al II-lea
Piramida lui Senusret al II-lea

Se pare că arhitecții care proiectau piramidele faraonilor dețineau cunoștințe care îi pun în încurcătură pe cei din zilele noastre. Arheologii susțin că piramida de la Fayum este la fel de grandioasă ca și celelalte piramide faiomase din Egipt și sunt siguri că urmează să mai scoată la lumină și alte mistere care au fost îngropate odată cu Senusret al II-lea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI