Ce pensii vom avea din 2021. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a calculat indemnizațiile, după noua lege

Ce pensii vom avea din 2021

Legea pensiilor s-a modificat și odată cu ea și modalitatea de calcul. Ce pensii vom avea din 2021. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a adunat indemnizațiile și a venit cu rezultatul.

Pensii 2021. Ministrul Muncii a calculat indemnizațiile și a venit cu un rezultat în concordanță cu noua lege

Legea pensiilor, care este programată să se aplice din toamna anului 2021, vine cu multiple schimbări atât pentru pensionarii în plată, cât și pentru viitorii români care vor ieși în următorii ani din activitate. Actul normativ, promulgat de Iohannis, pe 8 iulie, prevede majorări etapizate ale punctului de pensie până în 2021. Din 2022 va fi aplicată noua formulă de calcul bazată pe Valoarea Punctului de Referință (VPR). Procedeul prin care se va calcula pensia va fi reprezentat de Numărul Total de Puncte înmulțit cu Valoarea Punctului de Referință (VPR).

Ce pensii vom avea din 2021. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a calculat indemnizațiile, după noua lege
Din 2022 va fi aplicată noua formulă de calcul bazată pe VPR
  • 1.265 de lei în 2019
  • 1.775 de lei în 2020
  • 1.875 de lei în 2021 – suma aferentă VPR nou introdus de 75 de lei, la care se adaugă și creșterea de 10% aferentă sporurilor, acordului grlobal și altor drepturi de natură salarială pentru care s-au plătit contribuții înainte de ieșirea din activitate
  • din 2022 Valoarea Punctului de Referință se va indexa în fiecare an cu inflația și cei 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat
Ce pensii vom avea din 2021. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a calculat indemnizațiile, după noua lege
Procedeul de calcul va fi reprezentat de Numărul Total de Puncte înmulțit cu VPR

Revenind la formula de calcul a pensiei, ea va fi reprezentată de Numărul Total de Puncte înmulțit cu Valoarea Punctului de Referință (VPR). Mai clar, VPR va fi de 75 de lei în 2021, reieșind prin împărțirea Valorii punctului de pensie din 2021, adică 1.875 de lei, la 25, ceea ce reprezintă vechimea medie de ani din sistemul de pensii, rezultată în urma aplicării ultimelor patru legi ale pensilor. De precizat este că pensiile aflate în plată vor fi recalculate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI