19 iul. 2019 | 12:49

Impozit de 90% pentru pensiile speciale! Cum arată documentul PSD care taie din banii pentru indemnizații de lux

Știri generale
Impozit de 90% pentru pensiile speciale! Cum arată documentul PSD care taie din banii pentru indemnizații de lux
Impozit de 90% pentru pensiile speciale!

Se anunță schimbări pentru pensiile de lux. Acestea ar putea fi impozitate cu nu mai puțin de 90%. Cum arată documentul PSD care taie din banii marilor pedanți?

Impozit de 90% pentru pensiile speciale

Un proiect de act normativ înregistrat deja la Senat propune impozitarea pensiilor mari, nu doar a celor speciale, cu 90% peste pragul de 10.000 de lei. Chiar dacă ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, declară că măsura nu va fi aplicată pentru că statul nu mai are ”mărunt”, reducerile subvențiilor acordate de stat pensiilor speciale, plătite din salariile tuturor românilor, vor fi substanțiale. Conform propunerii, înregistrate la Senat de Pop Liviu-Marian(senator PSD), alin (2) al art. 101 din Legea 227 dată în 8 septembrie 2015 privind Codul Fiscal se modifică așa: „Impozitul se calculează prin aplicarea cotei de impunere de 10% asupra venitului impozabil de până la 10.000 de lei lunar din pensii. Pentru venitul impozabil de peste 10.000 de lei lunar din pensii se aplică o cotă de impunere de 90%”.

Impozit de 90% pentru pensiile speciale! Cum arată documentul PSD care taie din banii pentru indemnizații de lux

Statul ”strânge cureaua” când vine vorba de pensiile mari și speciale

Conform informațiilor publicate de Casa Națională de Pensii Publice din luna iunie, în țara noastră sunt peste 9.800 de depășesc 5.000 de lei. De subliniat este că o mare parte dintre acestea depășesc chiar suma de 10.000 de lei lunar. Lucrurile vor merge astfel: pensia medie încasată lunat de magistraț este de 18.225 de lei – există și situații în care depășesc 25.000 de lei- Din media de 18.225 de lei lunar, 2.758 de lei reprezintă pensia bazată pe contribuție – 17.070 de lei plătiți de stat lunar pentru fiecare magistrat, din contribuția românilor.

Impozit de 90% pentru pensiile speciale! Cum arată documentul PSD care taie din banii pentru indemnizații de lux

Documentul PSD

Conform calculului făcut de adevărul.ro, dacă s-ar pune în aplicare calcului propus de Liviu Pop, pedanții ar încasa lunar numai 9.882 de lei, cu puțin peste jumătatea din pensia medie pe care au primit-o în luna iunie. Pe urmă, dintre cei 17.050 de lei pe care statul îi plătește în fiecare lună fiecărui magistrat al aloca numai 7.124 de lei. În urma calculului, economia statului ar reprezenta 10.000 de lei, adică 38 de milioane lunar și aproximativ o jumătate de miliard de lei în fiecare an. Cât despre impozitarea pensiilor mai mari de 25.000 de lei, acțiunea ar reduce veniturile lunare la 10.500 de lei pe lună, circa 40% din cât încasează în prezent.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro