Ce pensie încasează Benone Sinulescu de la stat. Artistul de 82 de ani n-o duce prea bine

Ce pensie încasează de la stat artistul în vârstă de 82 ani, Benone Sinulescu.

Pensiile artiștilor rămân un subiect sensibil. Actorii și interpreții de muzică populară stau o viață întreagă pe scenă, dar în momentul în care ies la pensie nu sunt mulțumiți de banii pe care îi primesc de la stat. Însă sunt și excepții de la această ”regulă”, iar printre norocoși nu se numără și Benone Sinulescu.

Ce pensie încasează de la stat artistul în vârstă de 82 ani, Benone Sinulescu

Benone Sinulescu s-a născut pe 24 mai 1937, Siriu, Buzău, România. Este un interpret român de muzică populară din comuna Siriu, județul Buzău. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară printre care Irina Loghin. După 1989, a abordat și stilul etno-dance și colaborat în acest sens cu formația Ro-Mania.

Prin Decretul nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, artistului Benone Sinulescu i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”.

Distincție oferită de fostul președinte al României Ion Iliescu

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistului Benone Sinulescu la 29 noiembrie 2002 Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a:

„pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

El i-a conferit la 7 februarie 2004 și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Benone Sinulescu a sărbătorit ca în tinerețe

Benone Sinulescu, cel căruia la 82 de ani încă i se spune „Nea Beni” pare să fi descoperit secretul tinereții veșnice, întrucât odată cu această vârstă a sărbătorit cei 82 de ani așa cum stă bine unui artist, pe scenă, cu două recitaluri în două zile!

În iunie, la Buzău a avut loc cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional „Benone Sinulescu”, un eveniment care a fost compus dintr-un concurs de muzică populară pentru tineri artiști și seri de recitaluri ale unor consacrați.

Benone Sinulescu sărbătorind cei 82 ani
Pensia pe care o încasează de la stat celebrul Benone Sinulescu.

Artistul a renunțat treptat la aparițiile tv

Celebrul cântăreț de muzică popular Benone Sinulescu a luat o decizie radicală în urmă cu ceva timp, când a decis să renunțe treptat la aparițiile televizate. Artistul a părăsit Capitala în urmă cu câțiva ani, împreună cu soția sa și s-a mutat la Buzău.

Benone Sinulescu primește 1.600 de lei pensie, dar reușește să-și rotunjească veniturile datorită unei indemnizații de merit. Așadar, interpretul de muzică populară ajunge lunar la suma de 2.700 de lei.

Alți interpreți care au pensii mici

  • Cântăreața de muzică populară Elena Merișoreanu are o pensie de 2.000 de lei și mai primește încă 1.000 de lei din drepturile de autor,
  • în timp ce colega sa de breaslă Maria Dragomiroiu se plânge că primește o pensie de doar 1.200 de lei și se simte nevoită să facă în continuare spectacole.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI