Ce pensie ia mama lui Dragoș Dolănescu în Costa Rica. Margarita Valenciano a fost medic

Ce pensie ia mama lui Dragoș Dolănescu în Costa Rica. Margarita Valenciano a fost medic
Dragos Dolanescu si Margarita Valenciano, mama lui

Este incredibil ce pensie ia mama lui Dragoș Dolănescu în Costa Rica. Margarita Valenciano, femeia cu care Ion Dolănescu îl are pe Dragoș cu ea, a fost medic o viață întreagă. De cealaltă parte, celalaltă femeie din viața lui Ion Dolănescu, mama lui Ionuț Dolănescu, Maria Ciobanu, se plângea că are o pensie de doar 1200 de lei după 40 de ani de muzică.

Ce pensie are Margarita Valenciano, mama lui Dragoș Dolănescu. Maria Ciobanu este cu mult în urma ei la acest capitol

Mulți dintre artiștii români au pensii mici, la limita supraviețuirii. Spre exemplu, Maria Ciobanu s-a plâns cu ceva timp în urmă că primește lunar doar 1.200 de lei, după patru decenii de scenă.

Astfel, Dragoș Dolănescu a dezvăluit că tatăl lui, regretatul solist Ion Dolănescu, s-a zbătut, în perioada 2000-2004, cât a fost deputat, ca artiștii să beneficieze de un ajutor lunar, de la Stat. Dragoș a mai vorbit și despre situația financiară a mamei lui, Margarita Valenciano, medic pensionar, în Costa Rica.

Ion Dolănescu vroia o lege care să îi protejeze pe artiști

„Lui tata îi era milă de unii cântăreți care, la bătrânețe, trăiau de pe o zi pe alta, nu aveau nici cu ce să-și plătească lumina. Tata s-a zbătut, în perioada 2000-2004, cât a fost deputat, ca aceștia să fie recunoscuți ca artiști care au promovat cultura și să li se ofere o sumă decentă, lunar, ca ajutor de la Stat. Tata lupta pentru o lege care să-i protejeze pe artiștii fără pensie și cu pensii foarte mici. Cei mai mulți nu cotizaseră la Stat, cât au fost în activitate, de aceea au ajuns în această situație grea. Nu știu dacă mai există acest ajutor, dar la începutul anilor 2000 știu că mulți artiști au fost primit ceva bani”, a declarat Dragoș Dolănescu, conform ego.ro.

Margarita Valenciano este în putere și încă mai muncește

În timp ce Maria Ciobanu susține că primește 1.200 de lei pensie, ceea ce înseamnă circa 340 de dolari, pentru activitatea muzicală din România, Dragoș Dolănescu a mai dezvăluit cât primește mama lui, Margarita Valenciano, pensionară la rândul ei.

”Mama a fost doctor, în Costa Rica, a studiat Medicina la Cluj. De Ion Dolănescu a fost îndrăgostită pe când era studentă în România, perioadă în care m-am născut. Mama are o pensie de aproape 800 de dolari, dar, la cei 68 de ani ai săi, este încă o femeie în putere, mai ajută oamenii, în situații de urgență, și ca medic voluntar.

Dragoș Dolănescu are grijă de mama lui

Eu, ca fiu mai mare, am grijă să nu-i lipsească mamei nimic, locuim în Costa Rica vizavi, cu locuințele. Este de datoria mea să am grijă de ea. Acum sunt cam răcit, iar mama îmi trimite printr-o vecină medicamente, mă verifică la telefon dacă le-am luat, acum ea are grija mea”, a mai spus Dragoș Dolănescu, conform sursei citate mai sus.

Cei doi fii ai lui Ion Dolănescu, Dragoș și Ionuț, făcuți cu mame diferite, nu își mai vorbesc după scandalul pe avere iscat după moartea regretatului artist.