Pensionar de 51 de ani, secretar de stat în MAI. Ce salariu colosal ia pe lângă pensia uriașă de 8.000 de lei

Pensionar de 51 de ani, secretar de stat în MAI. Ce salariu colosal ia pe lângă pensia uriașă de 8.000 de lei
Pensii speciale în MAI

România este țara contrastelor, acest lucru fiind vizibil în multe domenii importante din țară. Un exemplu relevant îl constituie pensiile uriașe pe care mulți angajați ai ministerelor le primesc. Acest lucru se întâmplă și în cazul unui pensionar de 51 de ani, angajat în prezent ca secretar de stat în MAI. Astfel, în timp ce unii oameni care au muncit o viață primesc pensii minime, alți pensionari se bucură de la o vârstă timpurie de pensii uriașe și salarii extra.

Pensionarii de lux nu se mulțumesc cu pensiile uriașe

Nedreptatea este în floare în România, iar acest lucru nu este o noutate. Din păcate, este greu să rămânem indiferenți în fața contrastelor care împânzesc țara noastră. Doar pentru că unii oameni nu au avut suficient noroc în viață sunt condamnați la bătrânețe să-și ducă traiul de pe o zi pe alta, în timp ce, pensionarii mai norocoși se bucură de pensii foarte mari, dar și de salarii suplimentare.

Două dintre aceste exemple sunt ale lui Aurel Pădurar, fost comisar de la Pașapoarte Galați și Irina Alexe, apropiată a partidului USR Plus. Deși au ieșit la pensie la vârste la care alții nu visează, cele două exemple, Aurel Pădurar, apropiat al unui senator PNL și Irina Alexe, apropiată USR PLUS, au fost numiți secretari de stat în MAI, funcție care le mai aduce pe lângă pensia colosală și un salariu la fel de impresionant.

Astfel că, Irina Alexe a fost pensionată la 42 de ani, având o pensie de 13.000 de lei, în timp ce Aurel Pădurar, pensionat la 49 de ani, are un venit de 8000 de lei. La aceste sume intangibile pentru majoritatea românilor de rând, funcțiile ocupate în prezent le mai aduc fiecăruia câte 16.000 salariu brut.

Cum justifică Ludovic Orban situația celor doi

Întrebat de aceste cazuri revoltătoare, șeful PNL, Ludovic Orban, a explicat că acești angajați sunt persoane competente pentru a îndeplini cu responsabilitate funcțiile acestui post. Potrivit acestuia, cei doi vor fi nevoiți să aleagă între salariul câștigat în MAI și pensia pe care o primesc.

„Este un om care o carieră din cadrul structurilor MAI, este un om care cunoaște problematica în domeniul MAI, și va putea să gireze această funcție de secretar de stat. În privința cumului pensiei cu salariul, chiar am avut o discuție în cadrul Biroului Polotic Național cu doamna ministru Raluca Turcan, ne-a prezentat proiectul care se află în pregătire care să reglementeze situația cumulului pensiei cu salariul.

Vom prezenta când va fi elaborat, dar în principiu nu va mai permite cumularea pensiei în sectorul public cu salariul din sectorul public“, a explicat Ludovic Orban, președintele PNL, potirivt Alephnews.ro

Cu privire la secretarul de stat Irina Alexe, USR PLUS a explicat că este un angajat competent, acesta fiind principalul motiv pentru care ocupă această funcție importantă.

„Irina Alexe este unul dintrecei mai buni specialiști în administrație publică din România. (…) Are o experiență îndelungată și este specialistă în drept public“, se arată într-un comunicat USR-PLUS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI