Ce pensie are Miron Cozma. Fostul lider al minerilor câștigă foarte mulți bani

Ce pensie are Miron Cozma. Fostul lider al minerilor câștigă foarte mulți bani
Ce pensie primește Miron Cozma din partea statului

Subiectul pensiilor este unul extrem de discutat în România. În timp ce unele persoane primesc prea mult, iar altele prea puțin, Miron Cozma are și el parte de o sumă din partea statului. Fostul lider al minerilor a fost stabilt de Curtea Europeană a Drepturilor Omului ca fiind victimă a mineriadelor, astfel că acesta a dezvăluit ce pensie are, de fapt.

Ce pensie are, de fapt, Miron Cozma. S-a aflat cât primește de la stat fostul lider al minerilor

Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, s-a remarcat în 1991 și 1999 când i-a dus pe mineri în București. Acesta a petrecut peste 10 ani de închisoare pentru faptele sale, dar el a devenit victimă a mineriadelor după ce s-a acceptat în dosar acest lucru de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Cu acestea fiind spuse, el primește o pensie de la stat de care nu foarte mulți bătrâni se pot bucura. Totuși, Miron Cozma nu declara în urmă cu doar câțiva ani că nu este deloc fericit cu suma lunară ce îi este destinată, mai ales pentru faptul că nu și-a făcut o casă. 

„Vreți să vă arăt ca am o pensie de 1.489 lei? Cum am prosperat? Nu am prosperat. Nu am casă. Cu ce am prosperat? Făcând 11 ani de închisoare.”, a spus Miron Cozma în 2015 pentru B1 TV.

Miron Cozma: ‘Pentru mine e o mare realizare’

În iunie 1990, la doar câteva luni de la căderea comunismului, minerii din Valea Jiului ajungeau la București și interveneau în forță în Piața Universității. La vremea aceea, ei loveau cu bâtele și picioarele orice prindeau în cale. Au existat mulți răniți și chiar și oameni ce și-au pierdut viața în urma protestului. Miron Cozma a fost condamnat, ulterior, la 18 ani de închisoare pentru faptele sale. Totuși, el a stat în spatele gratiilor peste 10 ani.

După ce și-a săvârșit pedeapsa, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis ca acesta să fie trecut ca victimă a mineriadelor, de aceea și încasează de la stat o pensie frumușică. Despre această decizie, Miron Cozma se declara foarte mândru, explicând că atât pentru el, cât și pentru mineri, este o mare realizare. 

„Pentru mine, e o mare realizare, și pentru mineri. Faptul că ani de zile Miron Cozma și minerii și-au atras oprobriul public și nimeni nu a făcut nimic, guverne și președinți de țară nu au facut altceva decât să îi exonereze pe Ion Iliescu și pe toți ceilalți, iată că Curtea Europeana de la Strasbourg a decis acceptarea mea ca victima în dosar.”, declara acesta tot în 2015, citat de businessmagazine.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI