Ce pensie are Miron Cozma. ANAF reține jumătate din banii fostului lider al minerilor din Valea Jiului

Ce pensie are Miron Cozma. ANAF reține jumătate din banii fostului lider al minerilor din Valea Jiului
Jumătate din pensia lui Miron Cozma ajunge la ANAF

Miron Cozma a dezvăluit ce pensie are, în direct la un post de televiziune. Fostul lider sindical al minerilor din Valea Jiului s-a arătat nemulțumit de faptul că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) îi reține jumătate din banii pe care îi primește de la stat și a precizat că trăiește din „respectul oamenilor.”

Jumătate din pensia lui Miron Cozma ajunge la ANAF

Miron Cozma a fost lider sinfical al minerilor din Valea Jiului, de profesie subinginer minier. El a fost condamnat, în 1999, la 18 ani de închisoare cu executare, pentru infracțiunile comise la Mineriada din anul 1991, dar a fost grațiat de fostul președinte Ion Iliescu în 2004.

În 2005, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru Mineriada din 1999. Sentințele s-au contopit și a rezultat o pedeapsă de 13 luni în închisoare. Miron Cozma a fost eliberat din închisoare pe 2 decembrie 2007, și a primit interdicția de a intra în Petroșani și București.

În 2017, a fost trimis din nou în judecată, alături de Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și alții, pentru infracțiuni contra umanității.

După ce Curtea Europeana a Drepturilor Omului a stabilit că Miron Cozma este victimă a mineriadelor, s-a decis că acesta trebuie să primească lunar o pensie din partea statului român. Zilele trecute, el a vorbit la un post de televiziune despre suma pe care o primește de la stat. Ar fi vorba despre 7.000 de lei în fiecare lună, din care jumătate ar merge la ANAF.

„Trăiesc din respectul oamenilor. 20 de ani, 3 luni și 18 zile am lucrat în subteran 100 %. Am 17 ani lucrați la suprafață și 11 ani de închisoare. (…) În trecut câștigam 4800 lei, după recalculare, 7000 lei ,după ce am fost la Casa Națională de Pensii. (…) ANAF-ul îmi reține jumătate din pensie. Deci eu încasez 3500 lei, bani în mână”, a declarat fostul lider sindical al minerilor din Valea Jiului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI