Ce pățește Codin Maticiuc la filmări: ”Totul mi se trage de la fizicul meu!” EXCLUSIV

Ce pățește Codin Maticiuc la filmări: ”Totul mi se trage de la fizicul meu!” EXCLUSIV
Codin Maticiuc, un om de afaceri, dar și un actor, deopotrivă, cu suflet mare

Codin Maticiuc explică cum reușește să se lipească de rolurile în care mănâncă și câte o mamă de bătaie. ”Totul mi se trage de la fizicul meu!”, spune vedeta, dar asta nu înseamnă că se dă bătut. Codin Maticiuc a devenit extrem de cunoscut în ultimii ani, după ce s-a implicat în lumea cinematografică, atât din postura de actor, cât și din cea de producător. E însă și un om de afaceri care nu a ezitat să sară în ajutorul sistemul medical de stat din România. Vedeta a intermediat prin fundația sa diverse recondiționări sau renovări ale unor secții spitalicești, cum ar fi cea de Oncologie Pediatrică de la Spitalul Fundeni din București.

Codin Maticiuc are 15 filme la activ

Din 2013 încoace, anul în care a început să facă primii pași, mai degrabă timizi, în lumea artistică, Codin Maticiuc a dovedit un real talent. El se poate lăuda deja cu 15 filme în care a apărut ca actor. Nu mai punem la socoteală și serialul de televiziune ”Vlad”, de la PRO TV, în care a făcut iar o figură frumoasă.

Iar la acestea se adaugă cele cinci filme pe care le-a produs, din rândul cărora cele mai cunoscute și apreciate au fost ”Miami Bici”, o comedie lansată în 2020, și ”Ana, mon amour”, în 2017.

Nu obișnuiește să refuze roluri

Codin Maticiuc spune că nu e genul care să refuze roluri, chiar dacă astea implică și secvențe în care încasează ”o mamă de bătaie”, așa cum a fost cazul în serialul de televiziune ”Vlad”. În serialul difuzat de PRO TV joacă rolul unui interlop poreclit Bulgarul, „jucător de poker, milionar şi om care le încurcă şi descurcă pe toate”.

”Nu am ce să fac. Fizicul nu mă ajută deloc în treaba asta. Nu cred că s-a născut scenaristul care să scrie fraza următoare:

Sau, dacă o va scrie vreodată, după ce se va uita la mine, va cere o gumă, va șterge tot și se va apuca de varianta opusă! Am un fizic care încasează, nu dă. Asta mi-e sortit!”, a declarat cu mult umor Codin Maticiuc pentru impact.ro.

Ce spune despre filmarea bătăii

El spune că secvența în care personajul său din ”Vlad” încasează o mamă de bătaie nu a fost deloc simplă de filmat.

”Nu e simplu să filmezi așa ceva, să găsești cel mai bun unghi ca să-l convingi pe spectator sau telespectator de veridictatea secvențelor. În cazul meu, spre exemplu, Silviu Mircea, actorul care i-a dat viață așa numitei mâini drepte a lui Iordache, jucat de Adrian Titieni, mi-e și amic.

Ei bine, omul trebuia să-mi dea niște palme serioase. Am reluat de mai multe ori filmările, fiindcă palma lui Silviu nu avea intensitatea dorită de regizor. Ajunsesem și eu, și alți colegi de echipă, să-l rugăm să mă lovească mai tare, pentru veridicitate”, recapitulează Maticiuc cele întâmplate.

Cum a încasat Codin Maticiuc zece palme grele

În cele din urmă, la sugestia aceluiași Codin Maticiuc, Silviu Mirceascu a trebuit să-i tragă o serie de zece palme grele amicului său, pentru ca regizorul serialului să aibă din ce să aleagă pentru producția finală. În plus, mimarea momentelor în care țâșnește sângele nu e nici ea simplă.

”În asemenea secvențe folosim o soluție roșie, pe bază de colorant alimentar, pe care o sorbi în ultima clipă, chiar înainte de startul filmărilor. Trebuie să fii atent pe cât posibil ce împroști cu sânge, fiindcă de efect e momentul în care sângele te bușește peste tot, nas, gură, și-i umpli pe toți din preajmă cu sânge, inclusiv camerele de filmat!”, adaugă Codin Maticiuc.

El și-a amintit că mai încasat asemenea ”papară” și în pelicula ”Faci sau taci”, din 2019, de la Cosmin Nedelcu, cel supranumit Micutzu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI