18 apr. 2021 | 18:48

Ce pățesc românii care și-au amânat ratele în pandemie. Va fi extrem de dificil

Știri generale
Ce pățesc românii care și-au amânat ratele în pandemie. Va fi extrem de  dificil
Românii se pot aştepta la rate mai mari decât înainte de pandemie

Este perioada în care românii își calculează fiecare bănuț. În octombrie, Ministerul de Finanțe a venit cu o idee ce în aparență părea strălucită: amânarea plății ratelor pentru cei care nu reușesc să țină pasul. De altfel, oamenii au și cerut o astfel de procedură încă de la începutul anului. Nu era încotro, dar iată că nici nu va fi, fiindcă această mișcare le poate aduce românilor tocmai reversul medaliei.

Românii, rate mai mari decât înainte de pandemie dacă le-au amânat. „Li se va pune în cârcă dobândă la dobândă”

Românii care și-au amânat ratele din cauza pandemiei se vor găsi într-o situație și mai dificilă după expirarea celor nouă luni, a avertizat senatorul PSD, Daniel Zamfir. Acesta a subliniat că ratele lor se vor mări, adăugând că PSD încearcă în Parlament, chiar dacă nu are majoritatea, să corecteze acest lucru.

„Au expirat cele nouă luni. Vine scadenţa. Acestor oameni li se va pune în cârcă dobândă la dobândă pe această perioadă. Ce va trebui plătită în 60 de luni. Va fi mai rău ca înainte”, a transmis Zamfir.

„Oamenii şi-au amânat ratele în pandemie pentru că le-a fost greu. Nu le va fi mai bine. Rata pe care va trebui să o plătească va fi mai mare decât înainte de pandemie. Cine câştigă? Aceşti oameni vor ajunge tot în spinarea statului român deoarece va trebui să li se ofere ajutor de șomaj”, a continuat el.

Senatorul a marcat că, din discuțiile cu UDMR, parlamentarii acestei grupări politice par să fi înțeles problema: „Să vedem votul final dacă putem să eliminăm această prevedere tâmpită. Nicăieri în Europa nu e așa. La noi se poate orice”, a mai spus Daniel Zamfir.

Peste jumătate de milion de români și-au amânat ratele

564.000 de români și firme și-au amânat ratele în ultimele luni ale anului 2020, fie că au beneficiat de ordonanța de urgență dată de Guvern sau de ofertele interne ale băncilor. Aceasta este radiografia crizei economice provocate de COVID-19. Ministrul de Finanțe, pe de altă parte, a venit cu un plus în întâmpinarea cetățenilor României: ratele să fie amânate și după 1 ianuarie 2021. Și așa a fost, iar oamenii, pentru a strânge cât mai mult cureaua în această perioadă, au apelat la această variantă în număr mare.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de această limită
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro