Ce partid politic ar putea prelua Liviu Dragnea. Va fi cutremur mare în România dacă reușește

Ce partid politic ar putea prelua Liviu Dragnea. Va fi cutremur mare în România dacă reușește
Ce partid politic ar putea prelua Liviu Dragnea?

Liviu Dragnea a ieșit din spatele gratiilor, iar acum susținătorii lui îl îndrumă să revină în politică. Ce partid ar putea prelua fostul președinte al PSD? Care sunt planurile acestuia?

 Ce partid politic ar putea prelua Liviu Dragnea?

Lliviu Dragnea a fost eliberat condiționat în cursul săptămânii trecute, iar apropiații săi deja își fac planuri în dreptul preluării conducerii partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Fostul președinte al Partidului Social Democrat ar putea să facă jocurile și în parlament în acest sens.

Liderii formațiunii precizate au mai declarat pentru sursa citată că apropiați ai lui Dragnea au încercat încă din luna martie să facă pași spre partid și să finanțeze formațiunea ori să ofere diverse servicii de consiliere sau apariții în media. Liviu Dragnea a vorbit despre această sferă chiar în ziua în care a pășit dincolo de gratiile Penitenciarului Rahova din București:

„În politică voi intra dacă o să găsesc răspunsul la două întrebări: dacă mai am cu cine și dacă mai am pentru cine. Din păcate, nu există Opoziție, PSD a devenit un partid de operetă condus de oameni lași. Toți sunt. Eu mă consider deținut politic, pentru că am intrat nevinovat, mi s-a cerut insistent în ultimele luni ca la instanță când se va judeca liberarea să-mi recunosc vinovăția ceea ce eu nu am acceptat pentru că se dorea să se valideze acest dosar politic”
Liviu Dragnea

  • Ce drepturi îi sunt interzise?

Sentința de condamnare a fost pronunțată la data de 17 mai a lui 2019 de către judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Lui Liviu Dragnea îi sunt interzise următoarele drepturi până în iunie 2024 – la cinci ani de la condamnarea oficială:

-dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice;
-dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat;
-dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit în dosar – președinte al Consiliului Județean Teleorman și președinte al PSD Teleorman.

Concret, acesta poate să ocupe funcții în parlament, guvern sau în alte poziții după alegerile parlamentare din 2024. De asemenea, nimic nu-l împiedică să candideze și la funcția de Președinte al României pentru că următorul scrutin va fi organizat la finele lunii noiembrie 2024.

Ce își dorește și care este primul pas?

„Apropiații și sfătuitorii lui Dragnea încearcă de vreun an să încropească un plan prin care acesta să se întoarcă triumfător în politică. Scenariu este ca Liviu Dragnea să conducă un partid naționalist, care să nu aibă vreo jenă să atace UE, NATO sau SUA. Modelul pe care l-a cultivat cu succes Viktor Orban la Budapesta. Se dorește a fi partid naționalist care să dezvolte această inclinație politică a multor dintre români cu vârste de peste 50-60 de ani, dar și a tot mai multor tineri”
Surse (impact.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI