Planul secret al lui Liviu Dragnea și Dan Diaconescu. Am aflat ce pun la cale cei doi

Planul secret al lui Liviu Dragnea și Dan Diaconescu. Am aflat ce pun la cale cei doi
Liviu Dragnea își dorește o revenire pe scena politică

Cea mai importantă știre a acestei luni a fost, fără nicio îndoială, eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea. Majoritatea clasei politice, evident, și-a pus întrebarea ce va face fostul lider PSD, odată ce va ajunge acasă. Un posibil răspuns l-a primit jurnalistul Robert Turcescu în cadrul emisiunii realizate de acesta.

Liviu Dragnea își dorește o revenire pe scena politică

Proaspăt eliberat din închisoare, Liviu Dragnea, deși nu a dat nicio declarație concretă, se pare că-și dorește o revenire pe scena politică. Foștii săi colegi și actuala conducere PSD spun că nu este nicio cale de întoarcere în partid pentru Liviu Dragnea.

Asta înseamnă că singura opțiune viabilă pentru fostul lider PSD este un nou partid. Deși speculațiile sunt încă la început, zvonurile par să ducă în această direcție, deloc surprinzătoare, dacă ținem cont de reacția actualei conduceri PSD.

În cadrul emisiunii moderate de jurnalistul Robert Turcescu, jurnaliştii Octavian Hoandră şi Bogdan Comaroni au comentat și analizat opțiunile politice viitoare pentru Liviu Dragnea. Deși imposibilă alianța dintre Liviu Dragnea și, culmea, Dan Diaconescu, cu ani în urmă, zvonurile par să cimenteze acest aspect.

“Nu-i văd acuplându-se. Nu mai văd un partid bazat pe ceea ce s-a născut partidul lui Dan Diaconescu, nici pe ce propune Dragnea.

Un conservatorism puternic asezonat cu Dan Diaconescu nu cred că mai e posibil. Nu știu ce i-ar putea uni”, a precizat Octavian Hoandră

Dan Diaconescu, un posibil partener surpriză

Nimic nu mai este imposibil în politica românească a acestor zile. Dacă Octavian Hoandră a declarat cu fermitate că nu vede această alianță ca o opțiune pentru Dragnea, colegul de platou, Bogdan Comaroni a fost cel care a speculat acest scenariu.

„Toţi consideră acum că, de fapt, perioada lui Dragnea de încarcerare este ca o penitenţă şi ca o victimizare şi că Dragnea este ca un martir, care s-a întors mai puternic. Ceea ce părea imposibil în urmă cu doi ani, adică să-l transformi Dragnea din acel corupt şi cel care se înconjurase cu o liotă de corupţi şi făcea afaceri cu statul şi tone de genul ăsta, care avea o casă imensă pe două străzi… Acum este văzut ca un salvator, ca un eliberator, ca un martir. Şi Dan Diaconescu e pe acelaşi trend.

Şi el e considerat că a fost închis pentru că a spus adevăruri politice… Dacă cei doi ar pune la cale şi şi-ar face un partid politic care ar urma, uşor-uşor, să scape de aceste sancţiuni care sunt şi să ajungă pe val cu ele, ba chiar fiind în umbră oarecum, în underground, pentru că au interdicţii şi ar urma să izbucnească, cum zice Robert, în 2024… Să ştii că şansele sunt de reuşită maximă!”, a spus jurnalistul Bogdan Comaroni.