Ce obișnuia să facă Ion Țiriac timp de 8 ore pe zi. În 3 luni ajunsese să uimească din nou o lume întreagă

Ce obișnuia să facă Ion Țiriac timp de 8 ore pe zi. În 3 luni ajunsese să uimească din nou o lume întreagă
Ion Țiriac a fost unul dintre puținii jucători de tenis români care a reușit să intre în Top 20 mondial în proba de simplu

Ce obișnuia să facă Ion Țiriac timp de 8 ore pe zi. Miliardarul român a fost un redutabil jucător de tenis. Nu doar la dublu, unde a câștigat Roland Garros-ul alături de Ilie Năstase, în 1970, ci și la simplu. Omul de afaceri a ajuns chiar și în Top 20 ATP în proba individuală. Ion Țiriac a dezvăluit ce a reușit chiar în anul în care a decis să se retragă din cariera de jucător.

Ce obișnuia să facă Ion Țiriac timp de 8 ore pe zi

Ce obișnuia să facă Ion Țiriac timp de 8 ore pe zi. Omul de afaceri cu o avere de 1,2 miliarde de euro, conform Forbes, a trăit în tenis aproape toată viața. La 83 de ani, împliniți pe 9 mai, Țiriac a analizat situația celor mai buni jucători din lume, într-un interviu acordat pentru publicația claytenis.com.

Pentru Țiriac, spaniolul Rafael Nadal este și va rămâne numărul unu mondial. Ibericul tocmai a reușit să câștige al 14-lea titlu la Roland Garros, adunând un total de 22 de trofee de Grand Slam.

„Nadal va fi mereu numărul unu mondial. Nu-l poți compara. Nici cu Federer, pentru mine. Pentru mine este o personalitate. Nu pot să mă gândesc doar la Grand Slam-urile câștigate, ci și la ființa umană care este Nadal. Vor trece multe generații până când un tenismen va câștiga de 14 ori un Grand Slam. Sau de 15 ori, pentru că sunt convins că va încerca să câștige și la anul la Roland Garros”, a spus Țiriac, conform sursei citate.

În 3 luni ajunsese să uimească din nou o lume întreagă

Ion Țiriac a punctat și marea eroare făcută de Novak Djokovic, care părea să domine categoric ierarhia masculină. Dar sârbul s-a încăpățânat să nu se vaccineze, fiind interzis la Australian Open, dar și la alte competiții importante. În plus, perioada de pauză i-a afectat pregătirea și, automat, rezultatele.

„Djokovic a făcut o greșeală fatală prin problema vaccinului. Fatală. Este păcat pentru imaginea lui, pentru că este un jucător senzațional. Vrea să fie o personalitate, dar nu are carisma lui Năstase sau a lui McEnroe. Deci este puțin mai dificil. Dar, fără îndoială, este un mare jucător și un mare luptător”, a adăugat Ion Țiriac.

Țiriac a vorbit și despre situația lui Roger Federer care va împlini 41 de ani în august. Elvețianul n-a mai jucat de multă vreme, din cauza unei operații la genunchi. Miliardarul român consideră că Federer poate juca pentru distracție, dar ar fi păcat să cadă în ridicol.

Ion Țiriac a povestit și propria experiență, la avea vârstă. În 1979 a decis să se retragă, dar a venit pentru o scurtă vreme, timp în care a ajuns pe locul 60 mondial.

„Aveam deja 40 de ani și mă retrăsesem, dar jucam opt ore pe zi cu Guillermo (n.r. – argentinianul Guillermo Vilas, lider mondial în 1977, căruia Țiriac i-a fost manager). Am început să joc în turnee pentru a mă distra, am ajuns pe locul 60 în lume în trei luni. Dacă îți place tenisul, bine, poți juca, dar să fii competitiv la 40 de ani… Nu, nu”, a spus Ion Țiriac, potrivit aceleiași surse.

La simplu, Ion Țiriac a atins locul 19 mondial, în 1968, având și un titlu câștigat, dar și un sfert de finală la Roland Garros. La dublu, are un trofeu cucerit în 1970, alături de Ilie Năstase, tot pe zgura pariziană și o semifinală la Wimbledon, în același an.

Urmăriți Playtech.ro și pe