Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Maria. Cui trebuie să urezi La mulți ani

Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Maria. Cui trebuie să urezi La mulți ani
Pe 15 august și 8 septembrie o amintim pe Sfânta Maria

Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Maria? Mai sunt câteva zile până la una din cele mai importante sărbători creștine, Adormirea Maicii Domnului, sau Sfânta Maria Mare. O altă sărbătoare, a nașterii Maicii Domnului, se celebrează pe 8 septembrie. Amândouă sărbătorile au ceva în comun, și anume numele Sfintei Maria. Ca în fiecare an, în aceste două zile, sunt sărbătoriți și cei care poartă numele Sfintei, sau derivatele acestuia. Așa că, a sosit momentul să aflăm ce nume se sărbătoresc de Sfânta Maria și cui trebuie să urezi La mulți ani.

Pe 15 august și 8 septembrie o amintim pe Sfânta Maria

Prima mare sărbătoare ce o readuce în discuție pe Mama Fiului Lui Dumnezeu, este pe 15 august. Paradoxal, pe 15 august se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului, și nu Nașterea Fecioarei Maria. cea din urmă este celebrată la o lună distanță, pe data de 8 septembrie.

În credința creștin-ortodoxă, Fecioara Maria și celbrarea acesteia, este la fel de importantă ca și Nașterea Domnului Iisus Hristos. Cu alte cuvinte, creștinii pun la mare cinste cele două zile. Atât ziua de 15 august, cât și cea de 8 septembrie, când este celebrată Nașterea Sfintei Maria.

Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Maria

În ambele date, pe lângă pomenirea Maicii Domnului, toți cei care poartă numele acesteia, fie femei, fie bărbați, își celebrează ziua onomastică. Cu toate că, normal, pe 15 august, nu ar trebui să petrecem, datina aceasta s-a împământenit în conștiința populară. Cu alte cuvinte, pe 15 august, Măriile, Marianii, și toți cei cu nume derivate, primesc urări de la mulți ani.

Același lucru este valabil, mai ales pe 8 septembrie, când, așa cum spuneam, se celebrează Nașterea Maicii Domnului. În această zi, în mod normal, ar trebui omagiați toți cei care poartă numele și derivatele din acesta.

În cele două mari sărbători creștine, cel puțin în România se vor sărbători aproximativ 2 milioane de oameni, fie femei, fie bărbați. Datele statistice reente, arată că sunt aproximativ 1.400.000 de femei cu numele de Maria.

Semnificația reală a numelui Maria

Conform unor specialiști, Maria este un nume istoric feminin de origine latină. Acesta poate fi tradus fie ca însemnând „de la mare”, „amară”, „iubită” sau „rebelă”. Maria este, de asemenea, o variantă feminină pentru numele roman Marius.

Maria este folosit ca al doilea prenume masculin în țări precum România, Grecia, Polonia, Italia și Germania. Maria este deosebit de popular în țările vorbitoare de limbă spaniolă. În țările vorbitoare de limbă engleză, varianta Mary este mai populară.