Ce nu trebuia să poarte Carmen Iohannis la înmormântarea Reginei Elisabeta. Cătălin Botezatu a criticat-o: „Deloc potrivită”

Ce nu trebuia să poarte Carmen Iohannis la înmormântarea Reginei Elisabeta. Cătălin Botezatu a criticat-o: „Deloc potrivită”
Ce nu trebuia să poarte Carmen Iohannis la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Cătălin Botezatu a criticat-o.

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au strâns laolaltă o mulțime de lideri de stat. Printre aceștia s-a numărat și președintele României, Klaus Iohannis, care a mers la Londra însoțit de Prima Doamnă.  Soția președintelui s-a făcut remarcată și de această dată prin ținutele pentru care a optat. Din nefericire, nu au fost cel mai bine gândite, potrivit celebrului designer Cătălin Botezatu. Ce nu trebuia să poarte Carmen Iohannis la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a.

Klaus Iohannis, ținute perfecte la funeraliile de la Londra

Klaus Iohannis și soția sa s-au deplasat la Londra, unde luni, 19 septembrie, a avut loc înmormântarea regretatei Regine Elisabeta a II-a. Cuplul prezidențial a participat la două evenimente importante, organizate în circumstanțele funeraliilor: dineul de la Palatul Buckingham și slujba propriu-zisă de înmormântare.

Pentru fiecare apariție, Carmen Iohannis a făcut eforturi să arate bine. Partenera președintelui României a respectat protocolul regal și a purtat rochii negre, de lungime mai mare decât cea pentru care optează de obicei. Acest aspect este unul de apreciat, având în vedere preferințele soției lui Klaus Iohannis, este de părere Cătălin Botezatu.

Totuși, Carmen Iohannis nu a reușit să își asorteze ținutele în mod potrivit. Celebrul designer a explicat că Prima Doamnă a făcut câteva greșeli vestimentare în ambele sale apariții. În schimb, președintele Klaus Iohannis s-a prezentat impecabil.

Ce spune Cătălin Botezatu despre aparițiile cuplului prezidențial

La ambele evenimente de la Londra, Carmen Iohannis a decis să poarte două ținute semnate de Andreea Tincu, așa cum se poate remarca și în galeria FOTO a articolului. La fiecare dintre apariții are, însă, câte cel puțin un cusur.

Potrivit designerului Cătălin Botezatu, la dineul de la Palatul Buckingham, partenera președintelui a avut o problemă cu partea de sus a rochiei. Anume, era mult prea descoperită.

„Din punctul meu de vedere, trebuia să fie mai acoperită. Ciorapul este bine ales. Ceea ce trebuie să punctez este faptul că rochia nu a fost finisată înainte. Trebuie să țineți cont de acest aspect atunci când mergeți la genul acesta de evenimente.

Probabil că Prima Doamnă nu a avut timp pentru o ultimă probă, însă acest lucru nu trebuie să fie o scuză. O astfel de rochie trebuie să cadă impecabil, iar din poze reiese că o trag cusăturile”, a declarat Cătălin Botezatu despre ținuta soției lui Klaus Iohannis, într-o intervenție pentru EGO.ro.

Celebrul designer a comentat și felul în care Carmen Iohannis a ales să își aranjeze părul. În astfel de circumstanțe, precum funeraliile, nu este potrivită o coafură cu păr lejer. Părul trebuia aranjat altfel, potrivit lui Cătălin Botezatu.

Ce nu trebuia să poarte Carmen Iohannis la înmormântarea reginei

Designerul a comentat și apariția cuplului prezidențial la slujba de înmormântare de la Westminster Abbey. Din nou, președintele Klaus Iohannis a avut o ținută foarte bună. Carmen Iohannis, în schimb, prezintă probleme tot cu partea superioară a rochiei pe care a purtat-o.

„La un astfel de eveniment nu ai voie cu decolteu, chiar dacă în cazul de față vorbim de un decolteu mic. Trebuia un decolteu tip Jackey O, adică foarte apropiat de baza gâtului sau chiar la baza gâtului. Dacă opta pentru un decolteu cu anchior, și acesta trebuia să fie foarte mic”, a explicat designerul de renume.

Carmen Iohannis nu și-a ales bine nici voaleta, este de părere Cătălin Botezatu. Partenera președintelui României ar fi trebuit să opteze pentru o pălărie mai elegantă, care să acopere mai mult din păr și față. Totuși, de această dată, Prima Doamnă nu și-a lăsat părul rebel, aspect ce merită apreciat.

„Ce mai este de apreciat este faptul că a respectat lungimea rochiei. Se știe că doamna Iohannis alege să poarte rochii până la genunchi, însă de această dată a ținut cont de etichetă și a ales o rochie mai lungă. Cu toate acestea, ciorapul este mult prea închis, mult prea mat”, a conchis Cătălin Botezatu.