Ce nu mănâncă niciodată Regina Elisabeta. Abia acum s-a aflat: nimeni nu are voie

Regina Elisabeta nu mănâncă niciodată asta

Regina Elisabeta are tabieturi bine adâncite de timp. Aceasta este strictă atunci când vine vorba despre obiceiurile de la masă și de stilul de viață. Ce nu mănâncă niciodată suverana și care este meniul pentru o zi?

Regina Elisabeta nu mănâncă niciodată asta

Membrii Familiei Regale a Marii Britanii trăiesc după un set aprig de reguli. Pe lângă neutralitatea politică, toți au tabieturi bine înrădăcinate atunci când vine vorba de ceea ce fac în timpul liber, de alegerile vestimentare și de stilul alimentar. Darren McGrady, fost bucătar la Palatul Buckingham, a declarat pentru publicația „Food and Wine‟ care este meniul Reginei Elisabeta a II-a. Unele lucruri lipsesc cu desăvârșire din preparatele ei, tocmai pentru că îi sunt permise doar unele lucruri. De asemenea, McGrady a vorbit și despre obiceiurile pe care le au și ceilalți din familie. Meniul suveranei este unul simplu, mai ales în ceea ce privește prima masă a zilei care constă în: cereale, un ou fiert și o ceașcă de ceai.

Pe tot parcursul zilei, servește patru mese, din care una neapărat trebuie să conțină vânat. Pauzele dintre felurile principale sunt umplute de celebrul ceai, dar și ceva dulce precum tort sau prăjituri. Din cauza faptului că Familia Regală are des oaspeți sau întâlniri importante, nu li se permite să consume usturoi sau ceapă. Pastele nu sunt interzise, dar sunt consumate foarte rar, același lucru fiind valabil și în privința orezului și a cartofilor. Mai mult decât atât, este interzis ca cineva să mănânce cu mâna, iar la mesele speciale trebuie să mănânce toate fructele folosindu-se doar de tacămuri. Regula de a nu mânca cu mâinile se folosește și în cazul burgerilor, care sunt aduși fără chifle, pentru a putea fi direct tăiați în farfurie.

Regulile stricte pe care Familia Regală a Marii Britanii e nevoită să le respecte
Regulile stricte pe care Familia Regală a Marii Britanii e nevoită să le respecte

La ce trebuie să fie atentă o simplă menajeră?

“Diferența între o menajeră care lucrează pentru un hotel de cinci stele și cea care lucrează pentru familia regală britanică este atenția la detalii. Una dintre modalitățile prin care testez dacă potențiala candidată este atentă la detalii este prin a pune o muscă moartă în șemineu sau pe covor. Imediat după ce fac acest lucru, merg cu candidata în cameră. Una din zece observă musca, se apleacă și o ridică, ceea ce înseamnă că este o menajeră cu adevărat specială. Le conduc în cameră destul de ușor, oferindu-le astfel șansa să arunce o privire atentă asupra acesteia, să vadă ce se află în interiorul ei. Ajungând în camera șemineului, multe dintre ele vorbesc despre frumusețea acestuia, dar în acest punct, eu aștept să observe musca moartă și să o ridice”
Tracey Waterman, șefa echipei de recrutare a personalului familiei regale (Sursa: mirror.co.uk)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI